Waarom LYNX

Als je wilt beleggen dan doe je dit  via een broker. Een broker is een partij die voor jou orders in de markt legt. In ruil daarvoor betaal je aan de broker een kost per transactie (de commissie of transactiekosten). Dit vormt alvast een criterium wanneer we gaan kiezen voor een broker. Is de broker niet te duur? Een dure broker betekent immers dure transactiekosten. Wie liever iets actiever handelt, betaalt dus liever minder transactiekosten. Lynx is wat betreft de transactiekosten één van de meest concurrentiële brokers in België.

Vroeger belegden mensen meestal via hun bank, maar de financiële wereld verandert echter snel. Vandaag de dag hebben we toegang tot “online brokers”. De meeste jongeren werken minder met computers, maar gebruiken apps op smartphones. Een degelijke online broker heeft vandaag de dag immers ook een goede smartphone applicatie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is l02X0_7uNXYvE3dJT2iPjc07aVGd8ZGZlAf0VjGW0oR9Q7wglsJMlCWb8ctK7iIlZhkMeR8_DfJITD5HzbkOp9_XE52-L6wTZ9ZsYNExJLZarKO_SzNMf_PbmT8gLrcMDjmydvQl

Er bestaan heel veel brokers, welke moet u dan kiezen en waarom? 

In de context van het investeren in de cannabis industrie, heeft Lynx een heel degelijk aanbod in cannabis-aandelen. Je broker moet je immers de mogelijkheid geven te handelen op bepaalde markten. De meest bekende cannabis-bedrijven zijn in Canada gevestigd en hebben dus een notering op de Toronto Stock Exchange (TSE). Als belegger of investeerder in de cannabissector wil je dus toegang hebben tot die markten. Lynx biedt die markten aan, wat heel wat andere brokers niet doen, dus op deze manier sluiten ze zichzelf uit.

Welke broker is de beste?

Zo goed als alle brokers hebben hun eigen specifieke voor- en nadelen. Beleggers wegen kosten en baten af tegenover elkaar. Welke broker het beste is voor jou hangt ook af van jouw persoonlijke situatie. Ben je Nederlander, dan zal je meer geneigd zijn om bij een Nederlandse broker te gaan, als Belg kies je waarschijnlijk liefst een Belgische broker. Er zijn immers andere fiscale maatregelen van toepassing. Zonder al te veel in details op te gaan, de meeste mensen kiezen een broker van het land waarin ze wonen (of gedomicilieerd zijn) om fiscale problemen te vermijden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 7qJiz3MuyzYJG3jFtv7DH-9TO7zilBJAgQ-RFEAiaeKR7Cz9LaHOAu3r5L7duoDOXHeI-WR6TG0MEwQ4RMCJGE4VrlrhybY_4nbCSp2WphMHGY2D_1rjU5ozQAqDOS9loY567Tuv

Andere keuzes die beleggers afwegen zijn: kosten voor transacties, kosten voor realtime koersdata, verborgen kosten (zoals kosten voor short posities in vreemde valuta), toegankelijkheid tot beurzen, gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform, klantvriendelijkheid van de helpdesk, etc.

Kan je als beginnend belegger bij om het even welke broker gaan?

In principe is dit ja en neen. Sinds kort is er de verplichting een risicoprofiel aan te maken bij Lynx, voor elke nieuwe klant. Iemand die geen enkele financiële of economische voorgeschiedenis heeft noch ervaring met handelen zal waarschijnlijk geweigerd worden. Wel biedt Lynx ze dan een oefenplatform aan zodat ze na een tijdje een echte rekening kunnen openen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is SYhispRgeGhZhJ7txMA6-l9x3DGRgvGnKfkyeUIoW-X6RuBAb4e5kzL9CNoM13COw6azQ3B_SVD6uzDRuV5dfjOzNIDxCRc7AvSIRbl3br7xa9LgbfQw4t8QdSYXYj1Jzwtue5IM

Klopt het dat het platform van Lynx heel ingewikkeld is? 

Lynx heeft het bijkomende voordeel, naast de Trader Workstation (TWS), ook een “basic”-versie te hebben. TWS kan ingewikkeld lijken als beleggen nieuw voor je is. Er zijn echter heel veel mogelijkheden (die als meer ervaren belegger echt wel tot zijn recht kunnen komen) en door al die mogelijkheden kan deze software, complex overkomen. Via de smartphone applicatie van Lynx zelf kan je ook inloggen op je Lynx beleggersrekening. De applicatie werkt heel vlot en intuïtief.

Hoe en/of waar koop ik aandelen van bedrijven in de Cannabusiness?

Eerst en vooral moet het bedrijf beursgenoteerd zijn alvorens we er aandelen van kunnen kopen. Het kopen en verkopen van aandelen, kortom het verhandelen van aandelen, doen we via een broker of bank. Je dient dus een beleggersrekening aan te maken bij een broker, alvorens je kan handelen in aandelen.

De meeste brokers hebben een web-interface via dewelke jij als belegger, orders (aankoop- en verkooporders) kan inleggen. Sommige brokers gebruiken ook stand-alone software en sommige brokers bieden ook de mogelijkheid om te handelen via een app (via smartphone of tablet).

Is je interesse voor Lynx gewekt?

Vraag dan hier je informatiepakket aan.

We wensen je alvast veel succes met het investeren in de Cannabusiness!D

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is YYvcVCJ7oXkPVe734J4eY4xpIpYYSHtHzpgKCKFcbqA2Z3BVmMzmFmrCZn9hFteBO0DgYc4gU6ozgSyo_4tEi8omsI0JZ-m973-lbFUiZXAw46ROCZdPJUImXN2MTwDbUXUw0PCA

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.