Terugblik maand Februari 2019

Technische analyse

Traditiegetrouw starten we ons maandoverzicht met een korte analyse van HMMJ. We starten met een grafiek die een looptijd beslaat van ongeveer 1 jaar. Begin 2019 zagen we HMMJ een steunzone bereiken die we reeds eerder verkend hadden in april en augustus van vorig jaar. Ruwweg tussen de prijsvork van 13 en 15 CAD$.

Na de stevige correctie van de bredere aandelenmarkten eind vorig jaar, zagen we een stevige remonte. De typische V-shape recovery. We zien ook een mooie bull flag (in het geel aangeduid), de “vlag” vond ook mooi steun rond het 200-daags gemiddelde.

Positief is dat we opnieuw een voormalige weerstandszone verkennen, die van november 2018 (zie de oranje rechthoek). We zien dat het 50MA ook intenties maakt om het 200MA opwaarts te doorkruisen. In TA-termen heet dit een golden cross.

Technisch gezien ziet dit er allemaal vrij bullish of goed uit voor een verdere stijging. Een kleine correctie op kortere termijn is uiteraard nooit uit te sluiten (zijwaartse koersbeweging). We zoomen even in op de voorbije maand.

De OBV en de koers lopen mooi verder op, de OBV blijft sterk stijgen desondanks geen nieuwe toppen in de koers (zie de blauwe lijnen). Tussen de RSI en de koers zien een kleine divergentie (oranje lijnen), dit kan een voorbode zijn voor een kleine correctie. Het 21 CAD$ en uiteraard 19 CAD$ niveau zijn op korte termijn belangrijk als potentiële steunzones.

We zijn reeds maart en maart wordt een belangrijke maand voor de bredere beurzen ook. We sluiten dan het eerste kwartaal af. En de derde vrijdag van maart hebben we ook het fenomeen van triple witching, wanneer meerdere derivaten (futures, opties) hun expiratiedata bereiken. Dit kan altijd voor wat kortstondige volatiliteit zorgen in de markt. Noteer alvast vrijdag 15 maart in de agenda daarvoor.

We kunnen terugblikken op een mooie maand februari want sinds januari is de HMMJ-ETF gestegen, dit keer met een kleine 10%. Voor de individuele stijgers van februari kunt u hier kijken.

Kort overzicht van de belangrijke gebeurtenissen in februari

Rondom Aphria is sinds december veel te doen geweest. Na de spurt omhoog die Aphria gemaakt had en na de lows,.. veroorzaakt door het short rapport van 3 december, spreekt short-seller Andrew Left van Citron zich uit. Volgens hem is Aphria te veel gestegen en is het tijd om opnieuw een shortpositie in te nemen. Een aankondiging die de beleggers opnieuw angst inboezemd, maar deze keer lijkt het weinig effect op de koersen uit te uitoefenen.

Later deze maand, op de 15e kwam dan eindelijk het langverwachte rapport van de commissie naar buiten die moest oordelen over het reilen en zeilen rondom Aphria’s LATAM aankopen.

Bij concurrent Aurora werd op 25 februari een licentie voor productie en verkoop uitgedeeld. Het gaat om de Aurora sky en Medreleaf Bradford faciliteiten. Samen gaat het om een ruimte van ruim 1.000.000 square feet ofwel zo’n 93.000 m2. Dit zal een enorme toename van productie betekenen en lijkt een goede stap op weg naar winstgevendheid. Uiterlijk in april moeten de nieuwe faciliteiten vol met verse scheuten cannabis staan.

Een overzicht van de belangrijkste headlines in februari

28 februari

True leaf Medicine komt met kwartaalcijfers

Martha Stewart sluit zich aan bij Canopy Growth

27 februari

Medmen komt met cijfers

Kwartaalcijfers: Canopy Rivers

25 februari

Aurora Cannabis ontvangt nieuwe licentie

20 februari

CATAC aandeel Tilray koopt grootste Hemp Food company

15 februari

De speciaal daarvoor aangenomen commissie geeft zijn oordeel over Aphria’s LATAM projecten

13 februari

Aurora verhoogt de productie cappaciteit

11 februari

Aurora Cannabis komt met kwartaalcijfers

Kwartaalstukken Pyxus nabeurs goed ontvangen: + 33%

10 februari

Ceo Bruce Linton van Canopy zegt dat cannabis in een bubbel zit

8 februari

(Belgische) Regering wil met Cannabisbureau teelt medicinale wiet reguleren

5 februari

WEED investeert een extra 55 miljoen $ in Canopy rivers

Canopy rivers investeert zelf ook in hun hemp-platform

4 februari

Namaste gooit CEO op straat

1 februari

Andrew Left van Citron verklaart short te gaan op Aphria na flinke koersstijging

Posts created 69

2 gedachten over “Terugblik maand Februari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.