Penny stock rapport

De laatste 3 jaar zijn er al enorm veel mogelijkheden voorbij gekomen in de cannabisindustrie. Drie jaar geleden was het een zo goed als onbestaande industrie. De gemiddelde belegger kende er niets van of dacht ‘hoe kan je nu in weed beleggen’?

Inderdaad op een tijdspanne van 3 jaar tijd is er al enorm veel veranderd. De CATAC-aandelen zijn tegenwoordig al bij al volwaardige aandelen geworden die allemaal op de NYSE noteren, iets waar enkele jaren geleden zelfs nooit over werd gedroomd .

Deze aandelen hebben er al een enorme stijging opzitten maar zijn nog steeds interessant om verder in de gaten te houden. De CATAC-aandelen zijn nog altijd de aandelen die de hele cannabis-markt kunnen doen dalen of stijgen. De kapitaalinjectie in een van de aandelen welke ervoor zorgde dat heel de markt vertrouwen kreeg (bijvoorbeeld Canopy die geld kreeg van de biergigant). Langs de andere kant als er negatief nieuws naar buiten komt omtrent de CATAC-aandelen dan kan deze ook de hele markt naar beneden trekken, verwijzend naar het short-rapport over Aphria.

Stijging CATAC-aandelen op 3 jaar tijd

CATAC-aandelen 2016/introductie15/02/2019procentuele stijging
canopy (CAD)1,8162,813370%
acb (CAD)2,29,30322%
tilray (USD)29,7776,49156%
aphria (USD)0,789,61130%
cronos (USD)0,2421,298770%

Kortom een kleine investering in een van deze producten zou een mooie winst opgeleverd hebben indien deze 3 jaar geleden zou gebeurd zijn.

Nu zijn we op zoek naar nieuwe kleinere aandelen ook wel de ‘penny stocks’ genoemd die ook deze run achterna zouden kunnen gaan. In dit 3-delig rapport worden er twee penny stocks per artikel behandeld.

          Namaste technologies incorporated (NXTTF)

 • Algemene informatie

Namaste is een Canadees bedrijf die noteert op de TSXV in Canada en de OTC-markt. Namaste specialiseert zich in de distributie van cannabis gerelateerde producten door gebruik te maken van een uitgebreid e-commerce platform die meer dan 30 verschillende websites aanbiedt in meer dan 20 verschillende landen.

Namaste is actief in Canada, Europa en Australië, verder breiden ze zich ook verder uit naar de opkomende markten, hier zijn Brazilië en Mexico een mooi voorbeeld. Ze bieden voornamelijk vaporizers en CBD-producten aan.

 • Dochterondernemingen
 1. CannMart
 2. NamasteMD
 3. Findify
 4. Australian Vaporizers PTY
 5. Pineapple Express Delivery

Ratio’s en cijfers

 1. Algemeen: Namaste heeft op 52 weken tijd minstens aan 0,75 CAD gestaan en maximum aan 3,95 CAD. Hun marktkapitalisatie schommelt momenteel rond de 300 miljoen CAD. Namaste hun boekjaar eindigt op 31/08, die dag sloten ze af op 2,07 CAD.
 1. Informatie betreffende de resultatenrekening:

De resultatenrekening bestaat doorgaans uit drie grote delen:

 1. Operationeel resultaat
 2. financieel resultaat
 3. uitzonderlijk resultaat.

De som van de vorige drie vormen het algemene resultaat. De analyse van de operationele kosten en inkomsten (kortom het operationeel resultaat) zijn het belangrijkste omdat zij ons iets meer vertellen over de “corebusiness” van het bedrijf. Eerst en vooral wist Namaste een omzet van 18,56 miljoen te realiseren een stijging van 69% ten opzichte van vorig jaar. Dit terwijl hun aankopen van handelsgoederen maar met 39% steeg tot 13,18 miljoen. Het zorgde voor een brutowinst van 5,177 miljoen CAD.

Van de brutowinst moeten de operationele kosten ook afgetrokken worden en kan opgemerkt worden dat de algemene en administratieve kost voor het operationele resultaat met 198% gestegen is van 6,687 miljoen tot 19,909  miljoen CAD. Na aftrek van de andere operationele kosten komen we tot het operationeel winst/verlies van Namaste. Ze boeken ze een netto operationeel verlies van 23,621 miljoen.

Vervolgens komen hier ook nog het financieel en uitzonderlijk resultaat bij. In het boekjaar 2018 was dit niet van toepassing, wel kregen ze nog belastingen terug (in sommige omstandigheden behoort dit tot het operationeel resultaat indien dit eerder gewoonlijk dan uitzonderlijk is). Na het terugkrijgen van belastingen kennen we het algemene resultaat van Namaste. Zij wisten in dit geval 23,233 miljoen verlies te boeken. De reden dat dit verlies zo hoog is, ligt in dit boekjaar duidelijk aan een te hoge operationele administratieve kost (stijging van 198% ten opzichte van vorig boekjaar).

WPA: winst per aandeel

Winst per aandeel kan een goede indicatie zijn voor de aandeelhouder omdat het iets zegt over de winstgevendheid van het aandeel. Omdat de nettowinst van Namaste negatief is, is de WPA ook sowieso negatief.

Het enige voordeel dat we kunnen halen uit het WPA is dat deze gedaald is van 0,12     naar 0,09 in vergelijking met vorig jaar. Een verdere daling naar de toekomst toe zou dus mooi zijn.

Liquiditeitsratio

Het kan ook belangrijk zijn om een analyse te doen van het liquiditeitsratio. Dit ratio vertelt ons iets meer in welke mate een bedrijf in staat is om zijn korte termijn betalingsverplichtingen te voldoen. Hierbij wordt er een specifieker liquiditeitsratio’s geanalyseerd:

Current ratio: dit is de liquiditeit in de ruime zin. Namaste heeft in het boekjaar 2018 een current ratio van 15,71. Dit houdt simpelweg in dat hun beperkt vlottende activa 15 keer groter is dan het vreemd vermogen op korte termijn. Het is dus positief voor Namaste want ze kunnen aan hun korte termijn betalingen voldoen.

Conclusie Namaste

De omzet van Namaste steeg aanzienlijk met 69% terwijl hun aankopen van handelsgoederen maar met 39% steeg. Hoe meer ze verkopen, hoe meer winst ze kunnen maken. Echter mocht het niet baten voor Namaste aangezien ze enorm hoge administratiekosten hadden dit jaar wat verder zorgde voor een negatief eindresultaat met een verlies van 23,233 miljoen CAD. Dit negatieve verlies zorgde ook voor een negatief WPA van 0,09.

Het enige positieve eraan is dat hun negatief WPA wel gedaald is ten opzichte van vorige jaren.

Tot slot kan er ook geconcludeerd worden dat het bedrijf liquide is via hun current ratio.

                           Radient Technologies (RTI)

Algemene informatie

Radient Technologies is opgericht in 2001 en is gevestigd in Canada. De corebusiness

van Radient bestaat uit onderzoek, ontwikkeling en verkoop van een efficiënte en

ecologische technologie die zich specialiseert in het onttrekken, isoleren en het

reinigen van natuurlijke producten op basis van “micro wave technology”.

Sinds 2016 hebben ze een joint venture overeenkomst met een van de

CATAC-aandelen Aurora Cannabis. Het is hun eerste “cannabis overeenkomst”. Door

deze nieuwe snelgroeiende industrie hebben ze een opportuniteit om hiervan mee te

genieten. Via hun MAP-technologie willen ze via de joint-venture een superieur

cannabinoïde extract ontwikkelen en verkopen.

MAP-technology staat voor “Microwave Assisted Processing. Kortom wordt er hier

gebruikt gemaakt van microgolven om het vocht uit een natuurlijk product, in dit geval

cannabis, te halen. Dit moet ervoor zorgen dat er een toename is in de opbrengst en

het reinigingsproces van het natuurlijke product. Verder willen ze de ecologische

voetafdruk,het ontginningsproces en oplosmiddelen beperken. Tot slot mijdt Radient

ook het gebruik van giftige oplosmiddelen.  

Ratio’s en cijfers

 1. Basis: Namaste heeft op 52 weken tijd minstens aan 0,75 CAD gestaan en maximum aan 3,95 CAD. Hun marktkapitalisatie schommelt momenteel rond de 300 miljoen CAD. Radient heeft de laatste 52 weken minstens aan 0,60 CAD gestaan en maximum aan 1,70 CAD. Hun beurswaarde ligt rond de 250 miljoen CAD. Momenteel staan ze aan 1,02 CAD.
 1. Informatie betreffende de resultatenrekening

Radient wist hun omzet te verhogen van 293 447 tot 451 451. Een aanzienlijke toename omzetsgewijs. Echter is er net zoals bij Namaste een negatieve operationele winst, dit ligt opnieuw door een te hoge operationele uitgaven. De administratieve uitgave is bijna verdubbeld, zo ook de uitgaven voor hun fabrieken en bedrijfsontwikkeling “business development’. Op zich is deze verhoging van kosten ook “normaal” indien we kijken naar de balans. Daar zien we een duidelijke toename van hun vaste activa.

Radient boekt een operationeel verlies van 7 897 461 en een totaal netto verlies van 14 048 317.

Door een negatief netto resultaat mocht de aandeelhouder zich ook verwachten aan een negatief WPA. Ten opzichte van 2017 daalde het WPA verder van -0,05 naar -0,07.

Conclusie: Radient zijn WPA is in 2017/2018 gedaald, dit kwam tot meerdere factoren. Wel kan worden opgemerkt dat het om hun boekhouding van 31/03 2018 ging, kortom is er een nieuwe jaarlijkse boekhouding op 31/03/2019. De afgelopen maanden is Radient een paar keer positief in het nieuws gekomen zoals de extra investering van ACB in Radient.

Wilt u, nog voordat deel 2 van ons Penny Stock Rapport uitkomt, alvast handelen op de beurs, vraag dan eerst een informatiepakket aan voor de broker die u hierbij helpt.

Posts created 69

Eén gedachte over “Penny stock rapport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.