MONTHLY’S WINNERS AND LOSERS

INLEIDING

Na de introductie van de wekelijkse grootste stijgers of dalers, wordt er nu voor de eerste keer een analyse gemaakt van de grootste dalers en stijgers in de maand februari. Hierbij zullen de twee grootste stijgers en de twee grootste dalers besproken worden. De bedrijven zijn alleszins geen onbekende aandelen voor de iets actievere “cannabisbelegger”. We zien de twee grootste winnaars toenemen met meer dan 70% elk en de twee grootste losers afnemen met rond de 25%zeker en vast beide interessant om te bekijken.

Opvallend is dat geen enkel CATAC-aandeel van de twee delen uitmaakt. ACB, Tilray en WEED namen lichtjes af met ongeveer 2%, Cronos en Aphria stegen wel nog elk met meer dan 5%. De actieve volger van Cannabis Invest zal de grootste stijger en daler alleszins kennen via voorafgaande artikels.

Maar wie waren nu de twee grootste dalers en stijgers?

DALERS

1) Namaste Technologies (NXTTF)

De grootste daler van deze maand is Namaste. Namaste kwam begin deze maand onder vuur wegens hun CEO Sean Dollinger. Het bleek dat de CEO in eigen belang handelde in plaats van het belang van Namaste. Dit nieuws werd uiteraard heel slecht ontvangen door de belegger en de prijs zakte weg van 1,04 tot liefst 0,68. De dagen volgend op het nieuws ging de koers zich meer en meer gaan stabiliseren. Nu ligt deze op 0,78 $. Dit impliceert een daling van 25% op een maand tijd. De belegger ontving weer goed nieuws wanneer Namaste besliste om hun CEO zonder pardon te ontslaan. Verder werd ook een beslissing genomen om een strategisch manager aan te werven. Ook zit Namaste nog in een relatief sterke financiële positie. Dit werd allemaal benadrukt door de nieuwe interim CEO Meni Mortom. Later die week steeg Namaste weer richting de 0,90 $. Kortom kan er een conclusie getrokken worden dat het aandeel vrij volatiel was de laatste maand. Hopelijk komen betere tijden eraan voor de belegger.

2) Cannagrow Holdings (CGRW)

Voor wie het zich nog kan herinneren zat Cannagrow in onze eerste editie van de grootste stijgers. Het aandeel steeg toen door naar 0,94$. Na een volle maand is de prijs weer teruggevallen naar 0,64. Dit is een Amerikaans aandeel dat zijn hoofdkantoor in Colorado heeft. Het ontwikkelt, ontwerpt en bouwt serres voor de legale cannabisindustrie. Hun service bestaat er deels ook in om vanaf de eerste fase van het opstarten van een project, Cannagrow u zal begeleiden. Deze begeleiding kan bestaan uit het managen van uw project zo ook het verkrijgen van goedkeuring als zelf hulp bij het ontwerpen en ontwikkelen van het project. Tot slot bestaat het einddoel er in om tegen zo groot mogelijke schaalvoordelen de beste resultaatgerichte oplossingen te bekomen.

De reden waarom het zo hard steeg bleek vrijwel onbekend. Toch daalde het deze maand van 0,85 naar 0,64 wat een daling van 24,71% inhield. Iets wat Cannabis Invest zeker en vast spectaculair vond desondanks het feit er toch niet echt nieuws naar buiten kwam tot op heden van vandaag. Indien we Cannagrow we er op een iets langere horizon bijnemen (1 jaar) dan geeft het ons alleszins een paar interessante inzichten.

We zien vorig jaar op eind maart een spectaculaire daling van 1,7 naar 0,9 wat een daling van 47% inhoudt, nadien was er echter een heropleving tot midden april. Later daalde de prijs de komende maanden van 1,6 tot een absoluut dieptepunt van 0,49, dit met een paar fluctueringen terloops. Nu begeeft Cannagrow zich opnieuw tot zijn all-time low, kortom misschien een interessant moment om verder in de gaten te houden.

STIJGERS

3) Pyxus (PYX)

Je kan veel zeggen over Pyxus maar niet dat het een saai aandeel is. Sinds de aankondiging in september 2018 dat Pyxus zich in de cannabissector ging mengen werd het als een nieuw blueship-stock aangeprezen binnen de cannabissector. De (actieve) belegger gaf zijn volledige aandacht aan Pyxus, klein detail er waren niet zoveel aandelen in omloop dus conclusie de koers steeg enorm het leek ook meer op een klassieke pump en dump scenario. Zeker als je de vele berichten die op onder andere sociale media circuleerden hebt gevolgd.

De prijs verdriedubbelde bijna op 1 maand tijd. Later nam het even snel af en daalde het op bijna drie maanden tijd verder naar een yearly low van 11,80$. Nu blijkt Pyxus met een remonte van meer dan 100% ten opzichte van hun yearly low terug van weg geweest.

4) EVIO Labs (EVIO)

Na twee weken in de weekly high te hebben gestaan, staat Evio tenslotte ook in de monthly high’s. eigenlijk heeft het niet echt meer een introductie nodig, doch geef ik nog kort volgende info mee. Evio is een Amerikaans aandeel dat zich specialiseert in analytische testen en advies die verband houden met de cannabisindustrie. Op hun website staat te lezen dat ze de nationale toeleverancier zijn van testen die een hoogwaardige kwaliteit bieden binnen de agrarische en biomedische industrie. Net als Cannagrow is hier geen duidelijke reden waarom het aandeel zo skyrockette. Echter kan wel opgemerkt worden dat Evio sinds mei vorig jaar volledig afnam tot een absoluut dieptepunt in begin januari. De vraag is nu of een remonte opnieuw is ingesteld.

We merkten een koersstijging op van 0,42 naar 0,73 wat een stijging van 73,81% inhoudt. Alleszins interessant om verder in de toekomst in de gaten te houden.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.