MONTHLY’S WINNERS AND LOSERS

INLEIDING

Waar juni een betere maand was dan mei, komen we nu vast te stellen dat juli een slechtere maand is geworden dan juni en dit is zelfs nog maar een understatement. We zagen bij de grootste stijgers binnen de aandelen die Cannabis Invest volgt maar drie aandelen die het beter deden ten opzichte van juli. De derde grootste stijger was Auxly cannabis die met 10,74% steeg. 

Deze vrijdag bereikte onze CATAC-ETF zijn historisch dieptepunt sinds de intrede ervan. Dit is ook niet moeilijk. Aurora die lang het enige CATAC-aandeel was die stand hield, ging na een koersdoelverlaging van CAD 10 naar CAD 8 ook achteruit. Vorige maand kreeg Canopy slechtere kwartaalcijfers dan verwacht te horen waardoor het aandeel ook achteruitging. Dit is dan ook slechte voor de gezamenlijke korf van de 5 aandelen. 

Cronos lijkt met een daling van 6,95% het best presterende CATAC-aandeel te zijn deze maand. De hoofdvraag van deze editie is of de CATAC-aandelen nu opnieuw koopwaardig zijn door hun, relatief gezien, historische laagtes. De CATAC-ETF staat nu op 41,45 $ wat een daling van maar liefst 13,95% betekent. Enkel en alleen op basis van deze historische laagte, zou het een beweegreden kunnen zijn om deze aandelen verder in het oog te houden. 

Cannabis Invest ziet dat de algemene beurs historische hoogtes elke dag aan het halen is, toch blijft het sentiment in de cannabissector slabakken. Dit sentiment zou wel opnieuw aangewakkerd kunnen worden voor eind oktober door de legalisering van de edibles in Canada. Het zou dus heel plausibel zijn dat opnieuw een drankgigant (zoals reeds bij Cronos gebeurde) instapt in deze nieuwe industrie, verder kunnen we een globaal eetbedrijf die in deze industrie zou investeren ook niet uitsluiten. 

Dit brengt ons tot slot tot de centrale vraag van vandaag

“Wie waren nu de twee grootste dalers en stijgers”

DALERS

1) Massroots (MSRT) 

Massroots, de sociale media entiteit binnen de cannibisindustrie, verloor deze maand 58% van zijn waarde en doet het zo bijna even slecht als vorige maand. Zoals Cannabis Invest reeds aangaf in de vorige weekly’s is het handelen in dit aandeel erg speculatief, het wordt stilaan een aandeel waar we geen rekening meer moeten mee gaan houden. 

Sinds juni 2016 heeft het een 900 000 bezoekers op zijn website. Verder lijkt de toekomst van Massroots heel onzeker aangezien ze bijna de 1-dollarcent bereikt hebben en een delisting nooit uitgesloten kan worden. Het daalde van 0,02 $ naar 0,0084 $ op een maand tijd, ze braken zo door de grens van de 0,01. Benieuwd of Massroots de volgende maanden nog zal overleven…

2) Canntrust

Het is geen groot wonder dat Canntrust zich ook binnen deze groep bevindt. Het Canadese bedrijf werd onlangs betrapt op het illegaal kweken van cannabis. Dit nieuws zorgde tevens voor een breuk in het vertrouwen van de aandeelhouders in de hele cannabissector en zeker binnen het bedrijf zelf. Canntrust daalde van CAD 6,56 naar CAD 3,01 wat een daling van 54,12% inhoudt. 

Het bedrijf plant, oogst en verspreid medicinale cannabis(producten) in Canada. Het verkoopt gedroogde cannabis en olie aan hun klanten welke gebaseerd is op het medicijnsvoorschrift uitgegeven via de gezondheidszorg van Canada. Canntrust heeft dit jaar ook de Canadian Cannabis Award van 2018 gewonnen. Dit is een jaarlijks uitreiking die wordt gedaan binnen de cannabisindustrie. Ze wonnen onder meer de prijs van beste producent van het jaar. Een prijs waar ze nu iets minder trots op kunnen zijn. 

STIJGERS 

1) EVIO

Dit is een Amerikaans aandeel, het specialiseert zich in analytische testen en adviesdiensten die gelieerd zijn aan de cannabisindustrie. Op hun website claimen ze de nationale toeleverancier te zijn van noemenswaardige testen welke een hoogwaardig kwaliteit binnen de agrarische en biomedische industrie voorzien. 

Een klein weetje, alle laboratoria van EVIO bevinden zich in de Amerikaanse staten waar zowel medische als recreationele cannabis reeds legaal is. Op basis van dit gegeven is EVIO reeds goed gepositioneerd mocht de VS overgaan tot een federale legalisering. EVIO is echter heel fluctuerend en komt zowel voor bij de weekly high’s als low’s. het aandeel steeg deze maand met maar liefst 62,19% en doet het zo nog beter dan vorige maand toen ze ook op de nummer 1 stonden.

2) CBDS

Cannabis Sativa ging ook al geruime tijd achteruit. Als we er de YTD-grafiek bijhalen zien we een daling van 4,20 $ naar 1,35 $ wat een daling van 67,85% betekent. Het bedrijf die goed gepositioneerd staat inzake de legalisatie van edibles in oktober, deed het nu ook een stuk beter dan vorige maand.

Ze klommen zelfs tot een koers van 2,21 $ om nadien opnieuw terug te vallen naar 1,60 $. Toch doet het bedrijf het goed met een stijging van 18,52%.Cannabis Sativa heeft een heel uitgebreid assortiment. Ze zijn voornamelijk promotor van natuurlijke producten binnen de cannabissector. Zo hebben ze een assortiment van edibles, topicals, zaden en leveringssystemen. Verder hebben ze ook licenties binnen een medicinaal cannabiszaadje, een cannabiscrème en een bepaalde leveringsservice. 

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.