MONTHLY’S WINNERS AND LOSERS

INLEIDING

“The bears are coming” verwijzend naar de catchphrase van Game Of Thrones impliceert dit geen al te goed teken. De Bel-20 daalde deze maand met ruim 8%, de grootste daling sinds 10 jaar. Ook de AEX verloor bijna 5%… is de daling in Europa ingezet?

Als we het toepassen op de cannabismarkt dan zien we doorgaans nog grotere dalingen. We onthouden mei als een interessante maand op basis van CATAC-aandelen die hun kwartaalcijfers kregen, nieuwe licenties en overnames die werden gedaan en vooral recorddalingen die we te zien kregen.

De CATAC-etf, de graadmeter van de CATAC-aandelen en de cannabisindustrie, ging na zijn intrede op 7 mei achteruit met 11,27%. De intrede liep dus niet vlekkeloos. De CATAC-aandelen (Canopy, Aurora, Tilray, Aphria en Cronos) daalden respectievelijk met:

  • 19,49%
  • 16,41%
  • 25,95%
  • 12,62%
  • 16,78%

Er was dus interne concurrentie om zoveel mogelijk te dalen. Hierbij duiden we vooral Tilray en Canopy als schuldige aan.

Deze maand is er maar 1 grote winnaar die steeg met 25%, de tweede stijger haalde amper een stijging van 3,82%. Verder kan de lijst van de winnaars meteen worden afgesloten met True Leaf Brands die stegen met 3,11%. De grootste dalers gingen achteruit 43,45% en 31,85%

We kunnen dus besluiten dat mei de slechtste maand is in het bestaan van Cannabis Invest en we onszelf de vraag moeten stellen of deze daling blijft doorgaan of niet. Dit brengt ons tevens bij de centrale hoofdvraag van deze maand:

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

“Wie waren nu de twee grootste dalers en stijgers”

DALERS

1) General Cannabis Corporation (CANN)

De YTD-grafiek toont ons alvast niet veel positiefs. Er is sinds eind januari een gestage afname van de koerswaarde met tijdelijke hoogtes. Het dieptepunt heeft CANN vrijdag bereikt. Ze tekenden een overeenkomst met potentiële investeerders voor uitgifte van nieuwe aandelen en warrants. Het nieuws werd enorm slecht onthaald en daalde daaropvolgend met 37,02%.

CANN is een Amerikaans bedrijf dat zijn hoofdzetel in Denver heeft. Ze zijn operationeel in 4 verschillende afdelingen:

  • Veiligheid en geldtransport via de Iron Protection group,
  • Consultancy via Next Big Crop
  • Aanbod van consumentengoederen via Chiefton
  • Investeringen in vastgoed via GC Capital.

Het aandeel daalde in de maand mei met maar liefst 43,45%. Het is maar de vraag of CANN nog snel boven de 2$ zal stijgen.

2) Khiron Life Sciences Corporation

Khiron volgde meteen op de tweede plaats bij de grootste dalers. Via onderstaande maand-grafiek is te zien dat ze van 2,68$ naar 1,83$ daalden, een daling van 31,85%.Khiron is een Canadees Cannabisbedrijf die zijn hoofdactiviteiten in Latijns-Amerika heeft. ze combineren hun internationale expertise samen met hun landbouwkennis om een markt van 620 miljoen mensen in Latijns-Amerika aan te spreken. Het hoofddoel van Khiron is om de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren op basis van medicinale cannabis en afgeleide cosmetische cannabisproducten.

Deze vrijdag legde Khiron zijn resultaten neer van het eerste kwartaal van 2019. We onthouden alleszins een enorme stijging van hun omzet ten opzichte van het vorige kwartaal. De omzet steeg van 891 677$ naar 2 090 977$. Hierbij moeten we ook meteen de kosten van handelsgoederen meerekenen, deze zijn van 594 313$ gestegen naar 1 678 219$.

.STIJGERS

1) Namaste Technologies (NXTTF)  

Na maanden van slecht nieuws voor de “Amazon binnen de cannabisindustrie” is er eindelijk goed nieuws. Namaste Technologies is actief als een retailer van cannabisgerelateerde producten, het heeft zijn hoofdzetel in Vancouver Canada. Vorige week steeg Namaste als aanleiding van mogelijke goede jaarcijfers. Het resultaat is dubbel, net zoals bij vele cannabisbedrijven.

We zien opnieuw een stijging in verkopen van 150% ten opzichte van de vorige periode. Spijtig genoeg stegen de administratieve/verkoops- en algemene kosten met bijna 400% waardoor ze met een operationeel verlies van 41 miljoen Canadese Dollar zitten. Een efficiëntere kostenpolitiek zou dus zeer opportuun zijn voor Namaste.

De koers van Namaste steeg van 0,52$ naar 0,65$ en piekte zelfs even boven de 0,70$. Dit vertegenwoordigt een stijging van maar liefst 25% en kroont zich zo kampioen van de cannabisbedrijven in de maand mei.

2) Flowr corporation (FLWR)

Flowr corporation is een Canadees bedrijf actief in de cannabisindustrie. Het bedrijf oogst en verkoopt (medicinale) cannabis, dit onder meer via hun eigen website. Hun hoofdzetel ligt in Toronto en hun grootste productiefaciliteit ligt in Kelowna, een grootschalige serre. Onder de cannabisbelegger is het een iets minder bekend aandeel.

Het aandeel steeg van begin 2019 van 2,75 CAD naar een maximum van 7,75 CAD. Grote dalingen zijn tot nu toe nog uitgebleven en het aandeel lijkt zich dan ook iets meer te stabiliseren Het aandeel versterkte zichzelf ook toen ze de toelating kregen om ook toegelaten te worden op de NASDAQ. Wanneer ze op de NASDAQ verhandelbaar worden, zal later nog gecommuniceerd worden.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Mocht u interesse tonen om deze aandelen bij een broker te volgen, klik dan hier voor meer informatie inzake het aanbod op de Canadese en Amerikaanse beurs en hun transactiekosten.  


Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.