MONTHLY’S WINNERS AND LOSERS

INLEIDING

De vier handelsweken van april zitten er weer op. Voor de CATAC-aandelen was het opnieuw een interessant verhaal. Zowel de bears als bulls hebben er toegeslagen. Aurora bleef quasi ongewijzigd op een maand tijd en schommelde tussen 8,60$ en 9,25$ een heel kalme maand voor de grootste cannabisproducent ter wereld.

Canopy growth, de tweede grootste cannabisproducent ter wereld deed het uitstekend. Nadat er nieuws uitkwam dat ze zich strategisch zouden kunnen versterken door een ander cannabisbedrijf Acreage Holdings over te nemen. Nadat Canopy al enkele weken stapsgewijs aan het dalen was, moest er iets nieuws uit de bus komen, de koers steeg met 17,04% op een maand tijd.

De overige drie CATAC-aandelen streden dan weer om een zo slecht mogelijke positie. Cronos, Aphria en Tilray daalden respectievelijk met 6,52%, 17,98% en 21,78%. Het is duidelijk dat Cronos en Tilray overgewaardeerd waren de laatste twee maand. Een absolute bodem lijkt bij Tilray nu wel gevormd te zijn. Aphria gaf slechtere cijfers dan voorspeld waardoor ook zij aanzienlijk daalden.

Deze maand stegen de twee grootste met respectievelijk 25,40% en 18,23%, een iets grotere stijging dan de twee grootste stijgers van vorige maand. De dalers gingen achteruit met 22,52% en 37,56%. Bij de grootste stijger en daler zien we deze maand twee oude bekende terug.

De ETF HMMJ die in het cannabisjargon als een sentimentsmeter kan bekeken worden deed het niet zo slecht. Toch kende HMMJ-ook een daling van om en beide 1,66%.

Verder komen we dan toe bij de centrale vraag van deze maand:

“Wie waren nu de twee grootste dalers en stijgers”

DALERS

1) EVIO incorporation (EVIO)

Evio is een aandeel van uitersten. Ofwel is het te vinden bij de weekly high’s ofwel bij de weekly low’s. Spijtig genoeg voor de long-belegger is EVIO deze maand gedaald met maar liefst 37,56%. Er is geen bepaalde reden waarom de grote daling zich voordeed twee weken geleden. Sindsdien schommelde Evio tussen 0,35$ en 0,45$. Evio is een Amerikaans aandeel, het specialiseert zich in analytische testen en adviesdiensten die gelieerd zijn aan de cannabisindustrie. Op hun website claimen ze de nationale toeleverancier te zijn van noemenswaardige testen welke een hoogwaardig kwaliteit binnen de agrarische en biomedische industrie voorzien. Een leuk weetje, alle laboratoria van EVIO bevinden zich in de Amerikaanse staten waar zowel medische als recreationele cannabis reeds legaal is. 

2) True leaf medicine international (TRLFF)

True Leaf Medicine International maakt en verkoopt voeding voor dieren op bases van hemp. Sinds oktober 2018 verkoopt het onder andere hondenstokjes en olieën voor dieren. Het heeft wereldwijd bovendien 2000 winkels waaronder PetSmart Canada en Pets Corner UK. Zo ook verkopen ze hun producten online via Amazon. Het bedrijf is opgericht n 2013 en heeft zijn hoofdbasis in Vernon, Canada. Deze maand daalde het bedrijf wel met 22,52%.

STIJGERS

3) Believe incorporation (BLEVF)

Net als Believe is een typische pink sheet dat actief is op de Canadese markt. Het gemiddeld volume van Believe ligt gemiddeld ronde 300 000 wat voor een klein bedrijf als deze zeker niet weinig is. Het aandeel verwijs naar zichzelf als “staying fresh” en “staying green”. Zo beschikken ze over het zuiverste water in Canada door een gigantische waterreservaat dat aan hun plantages ligt, verder willen ze onder hun moto “staying green” ook geen gebruik maken van pesticiden. Verder opereert Believe voornamelijk in de medicinale en de recreationele sector. Verder hebben ze ook een netwerk aan medicinale cannabisklinieken in Ontario en Quebec. Dit Canadees bedrijf verkoopt de cannabis via winkels en het internet. Het aandeel steeg het met 25,40%, het bedrijf kondigde vorige maand een 256% stijging aan in hun verkopen, iets wat als goed onthaald werd.

 4) Canopy Growth Corporation,

Canopy heeft als het grootste CATAC-aandeel niet echt een introductie nodig. Canopy Growth wilt via zijn dochterondernemingen inzetten op groei, bezit en verkoop van cannabispoducten. Canopy biedt onder andere gedroogde cannabisbloemen, olieën, gels, hemps en gewone cannabis aan. Deze worden verkocht via de labels die canapy heeft waarvan Tweed, Balck Label, Craftgrow.. er al enkele van zijn. Verdere hebben ze ook een online netwerk “Tweed Main Street” die geregistreerde patiënten bijhoudt. Canopy steeg deze maand door een potentiële overname van Acreage holdings waarbij ze zouden speculeren op de Amerikaanse cannabisindustrie. Deze maand steeg Canopy met 17,04%.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.