MONTHLY’S WINNERS AND LOSERS

INLEIDING

De vraag die we ons moeten stellen, was Maart een interessante handelsmaand? Ik denk dat we daar op zijn allerminst een zekere ja op kunnen zeggen. Zowel langs de bear-zijde als langs de bullish-zijde kwamen er interessante bedrijven naar voren.

In deze editie zullen we de twee grootste stijgers en de twee grootste dalers bespreken. De bedrijven zijn alleszins geen onbekende aandelen voor de iets actievere “cannabisbelegger”. Vorige maand zagen we de twee grootste winnaars toenemen met meer dan 70% elk en de twee grootste losers daalden rond de 25%. Deze maand stegen de twee grootste met respectievelijk 23,43% en 22,78%, de dalers gingen achteruit met respectievelijk 25,24% en 35,97%.

Kortom bleef een gigantische stijging ten opzichte van de vorige handelsmaand achterwege, de dalers namen dan weeral met meer toe.

Opvallend is dat we nu een CATAC-aandeel onder de grootste stijger mogen schrijven. De actieve cannabisbelegger weet al vermoedelijk om welk aandeel dit gaat. De overige 4 CATAC-aandelen zijn allemaal gedaald met minsten 7,5% per aandeel. Is dit een indicatie dat de CATAC-aandelen overgewaardeerd zijn?

De ETF HMMJ die in het cannabisjargon als een sentimentsmeter kan bekeken worden deed het alvast niet zo slecht als de overige vier CATAC-aandelen. Toch kende HMMJ ook een daling van ongeveer 3%.

April zal dus kortom een belangrijke maand worden. Gaan we terug meer volume zien en de CATAC-aandelen zien stijgen naar nieuwe hoogtes of zal het eerder de andere kant opgaan?

Dit is iets waar we volgende maand pas een antwoord op zullen kunnen geven, nu kennen we enkel de gegevens van maart en dit brengt ons dan meteen bij de centrale vraag van deze maand:

“Wie waren nu de twee grootste dalers en stijgers”

DALERS

1 Namaste Technologies (NXTTF)

Als je tweemaal als eerste in de “monthly low” terechtkomt op de eerste plaats dan is er geen verdere uitleg meer nodig dat het bedrijf er slecht aan toe is. Ook deze maand is Namaste de grootse daler. Wie het rapport van vorige maand gelezen heeft weet dat Namaste begin februari onder vuur kwam te liggen omwille van hun CEO Sean Dollinger. Het bleek dat de CEO in eigen belang handelde in plaats van het belang van Namaste. Dit nieuws werd uiteraard heel slecht ontvangen door de belegger en de prijs zakte weg van 1,04$ tot liefst 0,68$ in de maand februari.

In de maand maart daalde het aandeel verder tot een historische bodem van 0,4994$ wat een daling van 35,97% opleverde. Het is meer dan duidelijk dat de belegger het vertrouwen in Namaste volledig verloren heeft. Persoonlijk dacht Cannabis Invest dat het een nieuw Aphria-verhaal ging worden waarbij het na de historische daling weer naar boven zou gaan. Tot zover blijkt dit dus niet het geval te zijn. Namaste zal bij de volgende kwartaalcijfers zijn investeerders opnieuw moeten paaien door middel van interessante investeringen, goede cijfers en een gezond management, want vergis u niet ze hebben reeds een mooi deel van de retailmarkt in hun bezit. Het is dus de vraag of Namaste zo laag staat omwille van het fundamentele aspect of omwille van het sentimentele aspect, aan u om dit zelf uit te maken.

2) Believe corporation (BLEFV)

Believe is een typische pink sheet dat actief is op de Canadese markt. Het gemiddeld volume van Believe ligt gemiddeld ronde 300 000 wat voor een klein bedrijf als deze zeker niet weinig is. Het aandeel verwijs naar zichzelf als “staying fresh” en “staying green”. Zo beschikken ze over het zuiverste water in Canada door een gigantische waterreservaat dat aan hun plantages ligt, verder willen ze onder hun moto “staying green” ook geen gebruik maken van pesticiden. Believe is voornamelijk actief in de medicinale en de recreationele sector bij de kweek van de ‘fysieke’ cannabis. Verder hebben ze ook een netwerk aan medicinale cannabisklinieken in Ontario en Quebec. Dit Canadees bedrijf verkoopt de cannabis via winkels en het internet. Het aandeel daalde met 25,24%, nochtans kondigde het vorige maand een 256% stijging aan in hun verkopen, iets wat eerder als positief onthaald zou moeten worden, realiteit bleek toch anders te zijn.

STIJGERS

3) Aurora Cannabis (Acb)

Voor vele zal dit geen verassing zijn aangezien Aurora in de week van 11 maart met maar liefst 25% steeg. Dit is dus tevens het enige CATAC-aandeel dat deze maand positief presteerde, en op welk manier dan nog.. het staat zelf op nummer 1 met een maandelijkse stijging van 23,43%. Nochtans kende Aurora enkele maanden geleden andere tijden…

Zoals op bovenstaande grafiek te zien is stond Aurora rond 1 januari ronde 5$. Op 19 maart wisten ze af te sluiten op 9,96$ waardoor de grootste legale cannabisproducent ter wereld zich net niet wist te verdubbelen. Een grote stijging kwam begin januari en tevens midden maart. Aurora kondigde een nieuwe aanwinst aan, geen materieel goed, overname, goede cijfers maar een bepaald persoon. Zo werd Nelson Peltz aangesteld, wie Nelson niet kent: Hij is een bekende hedge fund managers en oprichter geweest van Trian Fund Management L.P. verder heeft hij ook nog in het bestuur gezeten van enkele heel beroemde bedrijven zoals Procter & Gamble, General Electrics, Wendy’s… je kan het kortom vergelijken met een transfer van een voetballer van het nationale elftal naar jouw lokale voetbalclub.

De investeerder dacht er ook zo over en beloonde Aurora. Het is afwachten of dit een tijdelijke high was voor Aurora en ze net als de andere CATAC-aandelen terug gaan zakken, of misschien worden ze net een inspiratie voor de rest van de markt om iedereen mee te trekken. Kortom april wordt een interessante maand!

4) Massroots (MSRT)

Massroots is denk ik de vreemde eend in onze rapporten omwille van de simpele reden dat Massroots amper beweegt. Zo hebben we de eerste 20 dagen Massroots telkens zien fluctueren tussen 0,055 en 0,06. Deze week is Massroots op twee dagen tijd toegenomen met meer dan 20%.

Blijkbaar ging Massroots enkele deals aan wat de belegger ging windeieren legde (voor hij/zij die op een goed moment ook wist in te stappen). Hierdoor steeg massroots op een maand tijd met 22,78%.

De kernactiviteit van Massroots is een platform waarbij cannabiservaringen kunnen gedeeld worden, je kan het eigenlijk vergelijken met het moderne instagram. De geïnteresseerde belegger kan alleszins de applicatie downloaden in de store van zijn/haar smartphone. Benieuwd hoe Massroots zich verder zal ontwikkelen.

Indien u zelf interesse hebt om te investeren in de cannabisindustrie, dan kan u beroep doen op een broker. Via onderstaande (LYNX) knop vindt u meer informatie terug over LYNX. Dit is de broker in België met het grootste aanbod van cannabisaandelen tegen een heel lage commissiekost.


Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.