Een gloednieuwe industrie

https://lh5.googleusercontent.com/Mt9-_ReQPB_dICmDE8HU3CmKDzp09wqoDhswU-C4CfTqdznmll2k_OWgc9x-GYSUbDuhkoY4IaWE7dYl1RNYgxdDVzLqY5CfOAk2ovenvm3_wb998QMAWMKFCTGJWvsyQUapgbYCA0lEgiHcHg


De cannabismarkt is een gloednieuwe industrie. Een industrie die al vele beleggers een hoop winsten heeft opgeleverd, maar dat geldt niet voor iedereen. Vooral de nieuwe beleggers moeten het vaak afleggen in een sector die zeer duidelijke ups en downs kent. In de toekomst valt er in de cannabis industrie nog veel te verdienen, maar tevens ook nog veel te leren.

De grote partijen in Canada zijn haastig bezig hun productie te verhogen om aan de vraag te kunnen voldoen. Aphria bijvoorbeeld verkocht het laatste kwartaal 1778 kilogram cannabis. Al begin 2019 moet de productie volgens Aphria tegen de 225.000 kilo per jaar liggen. Dat betekent dat de capaciteit eraan komt om 56.250 kilogram per kwartaal te verkopen. Dit moet uiteindelijk in 2020 uitgroeien tot een jaarlijkse productie van 420.000 kilogram. Bedrijven als Canopy Growth en Aurora Cannabis gaan hier nog eens overheen. Genoeg reden tot optimisme dus.


Legalisatie in Canada en de rest van de wereld Aandelenprijzen schoten omhoog toen Constellation Brands afgelopen augustus zijn belang in Canopy Growth verhoogde met een kapitaalinjectie van 3,8 miljard USD. Het luidde een nieuwe stijging in die duurde tot de exacte datum van legalisatie van cannabis in Canada.

17 Oktober is de geschiedenis ingegaan dat het eerste G7-land ter wereld zijn wetten aanpast omtrent het gebruik van cannabis. Vanaf nu zal het een legale status genieten en gereguleerd worden op manieren zoals we dat gezien hebben bij tabak en alcohol. De schokgolf die dit voor de wereld betekent, is duidelijk merkbaar. Engeland heeft sindsdien medicinaal cannabis gelegaliseerd en Mexico wil op termijn overgaan tot volledige legalisatie. Nog veel meer landen zijn bezig met een vorm van legalisatie voor medicinaal en/of recreatief gebruik. Ook in Nederland, voormalig voorloper in cannabisbeleid, worden er proeven gedaan om in de toekomst tot volledige legalisatie over te gaan.


De legalisatie in Canada is een feit, een mooie run omhoog komt ten einde. Een snelle daling werd ingezet op de dag van legalisatie, die de winsten voor een groot deel weer heeft uitgewist. Heb je winsten afgeroomd en geduldig gewacht, dan heb je nu een kans om aan een lagere prijs dezelfde aandelen in te kopen. Wat blijkt echter? Vele beleggers hadden nog een rode portefeuille van de daling die volgde op de pieken van afgelopen januari. Ook toen zagen we een behoorlijke afkoeling nadat de sector maanden lang de hoogte in was gegaan.

Als referentie gebruiken we een koersgrafiek van HMMJ.TO, een bekende marihuana-ETF.


Een duidelijke tactiek Heb je met jezelf afgesproken dat je een lange termijn belegger bent en wil je daar niet aan tornen dan is dit geen enkel probleem. Loopt echter jouw emotie iedere keer hoog op wanneer de koersen dalen dan weet je dat het tijd is om ofwel in een stabielere sector of industrie te investeren of een andere tactiek toe te passen.

De juiste momenten om tot handelen (kopen of verkopen van aandelen) over te gaan zijn soms moeilijk te bepalen.  Om hier beter in te worden kan men zich verdiepen in de verschillende disciplines van de TA (technische analyse).

Als TA (nog) niet je interesse heeft, dan kun je natuurlijk uitgaan van simpele zelfgemaakte berekeningen.

Schrijf het op! Hou je aan het sentiment van de markt en zorg dat je niveaus bepaald waar je mee tevreden bent. Natuurlijk is dit ook een onderdeel van de technische analyse, maar op dit moment heb je daar nog niet veel kennis voor nodig. Wanneer je je gewenste niveau bereikt hou je daar dan ook aan. Maak je fouten, zorg dan dat je de fout herkent, erkent, doorgrond en ervan probeert te leren. Aan informatie geen gebrek op het internet.


Wordt een betere belegger Wanneer je een goede broker hebt dan zullen er ook tools aanwezig zijn om je te helpen bij het beleggen en je een beter inzicht te verschaffen op de markten. LYNX  is zo’n broker. LYNX heeft niet alleen de handige tools, maar heeft ook een prima online begeleiding voor als je er niet uit komt.

Het kan soms frustrerend zijn als je steeds in dezelfde val lijkt te lopen, maar met de jaren zal je merken dat het steeds een stukje makkelijker gaat. Zolang je maar blijft bijleren en open staat voor nieuwe kansen.

Conclusie
De groei van de markt staat in steen geschreven. Zo kun je hierboven lezen wat de verwachting van de productiegroei van Aphria is. Dit is slechts één van de Canadese lange termijn spelers. Ondanks de dalende koersen zijn er dus nog genoeg kansen in de cannabis industrie. Geduld en passie hebben om bij te leren, een goede omgeving in de vorm van een betrouwbare broker zijn aan te raden.

Beleggen is als ieder andere discipline. Je zult er uren in moeten steken om er de gewenste resultaten uit te halen. Een gok kan altijd goed uitpakken, maar om op langere termijn je doelen te bereiken dien je dus kennis en vaardigheden te ontwikkelen.  

Druk op CannabisInvest voor een gratis informatiepakket bij LYNX.

Posts created 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.