De mogelijkheden van hennep (video artikel)

Mogelijkheden

De mogelijkheden van de hennepplant zijn ontelbaar. Het is een waardige vervanging gebleken voor op bomen gebaseerde producten zoals katoenvezel, papier en vezelplaat. Deze plant biedt zelfs een  milieuvriendelijk alternatief voor plastic en brandstof. Het is een veel voorkomende misvatting dat consumptie van hennepzaad leidt tot bedwelming (de zogenoemde “high”). Hennep is een variëteit van de cannabisplant met een laag THC-gehalte en kan daarom niet worden gebruikt als een psychoactieve drug, in tegenstelling tot de marihuana variant. Hier zijn enkele interessante en historische feiten over hennep, in combinatie met filmpjes. Wat ons betreft wordt het hoog tijd dat iedereen het verschil weet tussen marihuana en hennep, én welke mogelijkheden deze bijzondere plant allemaal biedt

Katoen vs Hennep

Hoewel katoen alleen in gematigd klimaat rijp kan groeien, groeit hennep in elk klimaat goed en heeft het veel minder water nodig. De grote hoeveelheden pesticiden en herbiciden die op katoen worden gebruikt, bedraagt ​​50% van het totale verbruik in de wereld. In tegenstelling tot geen enkele in het geval van hennep; een beetje kunstmest volstaat. Bekijk hier een filmpje over een hennep boerderij en zie hoe de plant optimaal gekweekt wordt voor het maken van CBD olie.

Kleding

De vezel die wordt geproduceerd met hennep is veel sterker dan die van katoen. Tegelijkertijd is het zachter en kan het worden gemaakt in verschillende soorten kledij zoals overhemden, broeken, jassen en zelfs rugzakken. Het is niet vatbaar voor meeldauw aanvallen en zal twee keer langer meegaan. 1 Hectare hennepvelden geeft 2 of 3 keer zoveel vezels als een katoenveld van dezelfde grootte. In dit mooie filmpje kan je de mogelijkheden van de plant zien en er wordt uitgelegd hoe de kleding gemaakt wordt van de hennepplant.

Papier

Het volgende fimpje laat zien hoe je van hennep papier kunt maken. De hennepteelt van een jaar op 1 hectare land kan evenveel papier produceren als 2 tot 4 hectare bomen. Allerlei soorten papier kunnen worden gemaakt van hennep, waaronder karton en zijdepapier. Op hennep gebaseerd papier zal het milieu redden van massale ontbossing en in staat zijn om te voldoen aan de wereldwijde vraag van de komende 25 jaar, die naar verwachting zal verdubbelen. Hennep papier is van veel hogere kwaliteit dan op bomen gebaseerd papier; het is duurzaam en meer recycleerbaar, en het productieproces ervan omvat minder gebruik van giftige chemicaliën.

Isoleren

Vezelplaat gemaakt van hennep is sterker en toch lichter dan hout. Bovendien is het een brandvertrager. Het gebruik van hennep vezelplaten vermindert het kappen van bomen. In dit museum vond men het hard nodig eens goed te isoleren. Bekijk in het filmpje hoe dit in zijn werk gaat.

Voordeel voor (en ten opzichte van) de bomen

Terwijl een boom gekapt om zijn hout zal worden vervangen door een andere boom in verschillende jaren, kan hennep worden geoogst binnen slechts 120 dagen na te zijn geplant. Elk type en grootte landbouwgrond is bevorderlijk voor de groei, in tegenstelling tot bomen die een open, breed gebied nodig hebben. De diepe wortels beperken bodemerosie en water wordt gered van vervuiling. In dit filmpje laat een jongeman zien hoe snel een hennepplant kan groeien. Bedenk eens voor jezelf wat dit kan betekenen voor deze planeet. Nu we weten dat deze plant zó snel groeit, veel minder water nodig heeft dan bijv. katoen, en er minder bomen gekapt moeten worden voor de bouwindustrie en het maken van papier.

Gezond

De extractie van hennepzaad proteïne is een meer economisch proces dan dat van sojaproteïne. De eerste is ook voedzamer; het kan worden gebruikt voor het maken van melk en zuivelproducten zoals boter, kaas en ijs, tofu en vegetarische burgers. De bloem die uit dit zaad wordt geproduceerd, maakt smakelijke en gezonde pasta, brood, koekjes en andere gebakken producten. Bekijk hier de voordelen van hennep proteine.

Plastic?

Duurzame en sterke materialen die op plastic lijken, kunnen ook worden gemaakt van op hennep gebaseerde composieten; in tegenstelling tot plastic zijn deze biologisch afbreekbaar en zullen het ecosysteem niet schaden. Toonaangevende autofabrikanten, zoals de Duitse Mercedes Benz, maken nu dashboards en onderdelen voor hun auto’s van deze veelzijdige plant. In dit artikel leest u veel over waarom de wereld beter af is met hennep plastic. Bekijk hier een filmpje over een prachtige cabrio auto gemaakt van hennep.

Vroegere tijden

De Amerikaanse wetgeving (Federaal) verbood de teelt van deze plant lange tijd, maar er zijn miljoenen hennepplanten die in de wildernis in de VS groeien. George Washington en Thomas Jefferson, voormalige presidenten van de VS, hebben hennep gekweekt en gepleit voor de massale voordelen ervan. Sinds de Farmbill2018 getekend is, mogen boeren de planten daadwerkelijk produceren en verhandelen. Hoewel ze in 1776 en 1937 erg wijdverbreid en populair waren, hebben hennep en textiel die daarvan zijn gemaakt geen vermelding in het Smithsonian Institute, het Amerikaanse Textielmuseum en ook niet in de meeste Amerikaanse geschiedenisboeken.

Investeren

Al met al een plant waar prachtige producten van worden gemaakt. Uiteraard kunnen wij beleggers, investeren in bedrijven die zich bezighouden met de verwerking van de hennepplant. U kunt er hier alles over lezen. Ook kunt u lezen waarom wij voor een bepaalde broker gekozen hebben.

Wij hopen dat u genoten heeft van ons video artikel. Vergeet ons niet te liken op onze facebook pagina zodat u geen enkel artikel van ons mist.

·                     

·                     

·                      

·                      

·                     

·                      

·                     

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.