DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE STIJGERS

Een verademing, het eerste woord dat in mij opkomt, het laatste rapport waar stijgers werden besproken dateert van de eerste week van april. Na enkele weken van extreme dalingen zien we opnieuw iets meer zuurstof in de markt.

De CATAC-aandelen nemen hierbij opnieuw het voortouw, want het is ook sedert lange tijd dat de 5 CATAC-aandelen de handelsweek positief afsluiten ten opzichte van de voorgaande week. Aphria en Cronos kregen deze week beiden goed nieuws. Nieuws dat ervoor zorgde dat ze de week goed afsloten.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Tot slot geeft Cannabis Invest graag de resultaten weer van de CATAC-indicator van deze week. Onze virtuele ETF steeg van $44,31 naar $47,17 wat een stijging van 6,45% betekent. Elk CATAC-aandeel gaat erop vooruit. Het is nu maar de vraag of de CATAC-aandelen deze trend volgende week verder kunnen aanhouden ofwel de vraag of dit nu een “val” was waarbij CATAC-aandelen de komende weken nog verder zullen dalen. Dit is een vraag waar we pas over enkele weken een antwoord op zullen kunnen bieden.

Uiteindelijk brengt ons dit tot de centrale vraag:

Wie waren nu de 4 grootste stijgers van deze week?

1) Cronos (CRON)

Afgelopen dinsdag kwam Cronos CEO Mike Gorenstein met de belofte dat Cronos zich flink zal gaan roeren op de Amerikaanse markt. Dit leidde bij meerdere analisten tot verhoging van de koersdoelen. Zo ook analist Christopher Carey, die zijn koersdoel verhoogde naar CAD 27,- (20 Amerikaanse dollar). Carey gelooft dat door de samenwerking met Altria (heeft 45% van de aandelen van Cronos in bezit) het bedrijf een voorsprong heeft ten opzichte van de concurrentie omwille van de uitstekende distributiemogelijkheden die Altria met zich mee brengt. Al bij al steeg CATAC bedrijf Cronos van CAD 19,1 naar CAD 21,12, een mooie plus van 10,58%

2) Kushco Holdings (KSHB)

Een minder bekend bedrijf is KushCo Holdings, Inc. Het houdt zich voornamelijk bezig met de groothandel in verpakkingsmaterialen in de Verenigde Staten, Canada, en Europa. Kushco biedt pop-topflessen; kindveilige uitgang, papieruitgang en foliebarrièrezakken; buizen; en polystyreen, met siliconen beklede houders van polystyreen of glas. Het biedt ook verdamperpatronen, verwarmingstechnologieën, batterijen en wegwerpeenheden; en koolwaterstofgassen, waaronder isobuteen, n-butaan, propaan, ethanol, voormengsels, aangepaste mengsels en andere oplosmiddelen. De producten van het bedrijf worden gebruikt door stadslandbouwers, kwekers en dispensaria voor medicinale en recreatieve cannabis.  Het bedrijf was voorheen bekend als Kush Bottles, Inc. en veranderde de naam in KushCo Holdings, Inc. in september 2018. Het werd opgericht in 2010 en heeft zijn hoofdkantoor in Garden Grove, Californië.

Het aandeel steeg van $4,19 naar $4,59 = 9,55%, goed voor een tweede plaats in onze top-4 stijgers van deze week.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

3) Aphria (APHA.TO)

Aphria is een Canadees bedrijf met een licentie om medische cannabis en olie te verkopen. Ze onderscheiden zich door hun volledige productie via serres te organiseren. Verder beschikken ze over een enorm goede patiëntkennis en zien ze zo mogelijkheden om lange termijn relaties op te bouwen. Afgelopen week bereikte Aphria een samenwerkingsovereenkomst met Pax Labs, een ontwikkelaar van vapes. Aphria steeg onder andere door dit nieuws van 8,93 CAD naar 9,67 CAD wat een stijging van 8,29% vertegenwoordigt.

4) Beleave Inc (BLEVF)

Believe opereert voornamelijk in de medicinale sector, maar ze zijn ook actief binnen de recreationele sector. Ze hebben een netwerk aan medicinale cannabisklinieken in Ontario en Quebec. Dit Canadees bedrijf verkoopt de cannabis via winkels en het internet. Ze hebben een mooie website, best leuk om het aanbod eens te bekijken en nader onderzoek te doen naar dit bedrijf.  Afgelopen week gestegen van 0,063$ naar 0,068$ wat een stijging van 7,94% betekent.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.