DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE STIJGERS

Vrijdag kon voor de cannabisbelegger bijna geen betere dag zijn. CATAC-aandeel Aphria maakte na sluiting van de beurs op donderdagavond plaatselijke tijd hun kwartaalcijfers bekend. Hieruit bleek dat CATAC-aandeel Aphria het eerste cannabisaandeel werd die effectief een winst realiseerde. 

Het is dit type nieuws waar de sector op zat te wachten. De vorige keer dat dit gebeurde was toen het andere CATAC-aandeel, Canopy Growth, aankondigde dat een biergigant, constellation brands, in hen ging investeren. De markten gingen er toen ook enorm op vooruit. 

Later nog meer over Aphria die deze week de nummer 1 trekt van de weekly high’s. de CATAC-etf die werd samengesteld aan de hand van een van de vijf grootste cannabisbedrijven (Canopy, Aurora, Tilray, Aphria en Cronos) bereikte na vorige week, deze week een nieuw laagtepunt op 37,80 $. Na de bekendmaking van de goede cijfers van Aphria kende onze ETF zijn grootste dagelijkse stijging. Hierbij steeg hij van 37,80$ naar 43,16$ wat een stijging van 14,18% inhoudt. 

Zowel Aurora, Canopy als Aphria bereikte hun laagste punt in 6 maand tijd op de eerste handelsdag van augustus. Nu dat Aphria met goed nieuws kwam kunnen we ons de vraag stellen of dit opnieuw een stimulans aan vertrouwen in deze jonge sector zal geven of niet. In ieder geval heeft de cannabisbelegger vrijdagavond gelukkig, voor even, opgelucht adem kunnen nemen. 

Globaal gezien kunnen we wel de conclusie trekken dat de globale cannabismarkt er deze week (vrijdag) enorm op vooruit ging. Dit brengt ons dan ook bij de centrale vraag van deze week. 

Wie waren nu de vier grootste stijgers van deze week?

1) Aphria (APH.TO)

Zoals hierboven reeds werd vermeld wordt CATAC-aandeel Aphria deze week gekroond tot grootste stijger binnen de cannabissector. De koers van het aandeel steeg van 7,24 CAD naar 9,67 CAD wat een wekelijkse stijging van 33,49% inhoudt. 

Deze stijging kwam er door de positieve resultaten van Aphria. Als we iets dieper inzoomen op hun cijfers dan zien we een stijging van hun winst van – 5 miljoen CAD van vorig jaar dezelfde tijd tot 15,8 miljoen CAD winst op dit moment. Verder zijn hun verkoopcijfers ook gestegen van 12 miljoen CAD van vorig jaar naar 128 miljoen CAD op dit moment. Dit zijn kortweg cijfers die een belegger graag ziet. 

CATAC-aandeel Aphria is reeds bekend onder de cannabisbelegger. Voor wie het aandeel nog niet kent, het is een Canadees bedrijf met een licentie om medische cannabis en olie te verkopen. Ze onderscheiden zich door hun volledige productie via serres te organiseren en bovendien beschikken ze over een enorm goede patiëntkennis. 

In de toekomst blijft het naar Aphria uitkijken inzake een permanente toewijzing van een CEO, nieuwe licenties die verkregen kunnen worden en misschien wel mogelijke overnames dat op het til staan. 

2) Emerald Health Therapeutics (EMHTF)  

Emerald is niet per direct een bedrijfje dat vaak in onze weekly’s voorkomt, deze week wisten ze een koersstijging te maken van maar liefst 17,22%. Deze week werd een nieuwe ervaren CEO en CCO aangewezen. De belegger reageerde hier positief op. Emerald Health Corp is een Canadees bedrijf dat medicinale cannabis oogst en verkoopt. 

Op hun website claimen ze anders te zijn omdat het bedrijf werd opgericht door wetenschappers. Hierbij zou de patiënt op de eerste plaats komen doormiddel van een zo goed mogelijk product te leveren in plaats van enorme winsten te willen maken.

3) Auxly cannabis group (CBWTF)  

In combinatie met de aankondiging dat Auxly een partnership ter waarde van 123 miljoen USD is aangegaan en het positieve sentiment in verband met Aphria, zien we Auxly deze week stijgen met 12,54%. Auxly is een Canadees bedrijf dat aan verticale integratie doet in de cannabismarkt. 

Hierbij is hun einddoel om een zo uitgebreid mogelijk platform te realiseren door middel van een zo goed mogelijke positie op basis van hun kwekers, innovatie, ontwikkeling, onderzoek en marketing. Dit volledige plaatje zou Auxly moeten doen groeien.

4) Green organic dutchman (TGOD) 

TGOD mag je stilaan ook wel rekenen tot de iets grote cannabisaandelen. We zagen de koers van TGOD na nieuwjaar stijgen van 2,25 CAD naar 5,50 CAD eind maart. Vervolgens ging het, net zoals bij de meeste andere cannabisaandelen, in een neerwaartse trend. De koers zakte opnieuw weg naar 2,75 CAD deze week. Het goede nieuws van Aphria zorgde er gelukkig voor dat ook TGOD zijn graantje kon meepikken. Hierdoor steeg de koers met 12,36%. 

Wilt u zelf kunnen handelen in alle CATAC-aandelen en vele andere cannabisaandelen?

Bekijk dan zeker het informatiepakket van de broker met het grootste aanbod voor alle cannabisaandelen tegen een goedkoop makelaarsloon!

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.