DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE STIJGERS

https://lh5.googleusercontent.com/2ZgQOxxGJVuIO6vzas5ZOjkMcHCnlpBViOCS_LR8kOW6rajNCwroFITWHQ39a23vLSkay3FrUB26iLZDR-OPZhIWzBTEbhMdjI1rUUxQlwQUn65i3nNbWWWpRgqzXXeCXky9UD4Q

De “raging cannabisbulls” zijn terug van weggeweest. De laatste dagen waren cijfermatig een goede periode voor de cannabisaandelen in het algemeen. We zien dat de kleinere pennystocks na lange periodes van nieuwe laagtes week na week,  opnieuw hun hoofd boven water kunnen steken. 

In tegenstelling tot de pennystocks binnen deze sector moeten we zeker ook kijken naar de grotere spelers, namelijk de CATAC-aandelen. Wie het zich nog herinnert weet dat Canopy een paar weken geleden niet zo goede kwartaalcijfers te zien kreeg, het aandeel reageerde hier dan ook negatief op en daarom zien we een achteruitgang van CAD 52 naar nu een dikke CAD 46. Op zich ook niet dramatisch maar Canopy zal opnieuw beter moeten presteren willen ze beleggers blijven aantrekken. 

Een andere kanjer binnen deze index is zeker en vast de grootste kweker ter wereld, Aurora cannabis. Aurora kreeg vorige week een koersdoelverlaging van CAD 10 naar CAD 8. Het aandeel reageerde meteen op dit nieuws en zag een daling van CAD 9.75 naar CAD 8.81. De dagen erop stabiliseerde het aandeel rond deze prijs. De vraag blijft nu of de aandeelhouder de koersdoelverlaging volgt of dat de aandeelhouder zijn vertrouwen in aurora blijft behouden. 

De grootste uitblinker binnen deze index is zonder twijfel Cronos die opnieuw steeg met 5,46%. Uiteindelijk presteerde elk CATAC-aandeel het goed deze week aangezien ze allemaal stegen ten opzichte van de vorige handelsweek. Hierdoor zagen we de CATAC-index ook verder stijgen van 42,64 $ naar 43,78 $ wat een stijging van 2.67% inhoudt. 

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Benieuwd of de volgende handelsweek even productief zal zijn voor de cannabissector. Tot slot brengt dit ons ook tot de centrale vraag van deze week: 

“wie waren de grootste stijgers”

Khiron Life Sciences Corp 

Vorige week nog behaalde ze hun laagste punt in 5 maanden tijd tot deze week toen Khrion te horen kreeg dat hun finale goedkeuring ontvingen betreffende het commercialiseren van CBD. Verder kregen ze ook goedkeuring om een extra 17 cannabissoorten te gaan ontwikkelen. 

Khiron is een Canadees Cannabisbedrijf die zijn hoofdactiviteiten in Latijns-Amerika heeft. Ze combineren hun internationale expertise samen met hun landbouwkennis om een markt van 620 miljoen mensen in Latijns-Amerika aan te spreken. Het hoofddoel van Khiron is om de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren op basis van medicinale cannabis en afgeleide cosmetische cannabisproducten. 

Door het bovengenoemde positieve nieuws steeg het aandeel deze week met maar liefst 15.17% hierdoor trekt het aandeel de kop van grootste stijger van deze week.

Cannabis Sativa

CBDS heeft de laatste twee weken zijn laagste punt bereikt op 1,33 $ om vervolgens terug te stijgen naar een maximum van 2,21 $. Het sloot de handelsweek af op 1,95 $ wat een stijging van 10,80% betekende. Cannabis Sativa heeft een heel uitgebreid assortiment. Ze zijn voornamelijk promoter van natuurlijke producten binnen de cannabissector. Zo hebben ze een assortiment van edibles, topicals, zaden en leveringssystemen. Verder hebben ze ook licenties van een medicinaal cannabiszaadje, een cannabiscrème en een bepaalde leveringsservice die het bedrijf aanbiedt.

Acreage holdings

Acreage is ondertussen ook al een bekend cannabisaandeel geworden onder de belegger. Hun jaarlijkse hoogste koers bedroeg 30 $. Nu zien we wel al een daling op drie maanden tijd van 24 $ naar 12.84 $, tevens hun laagste punt van dit jaar. Acreage steeg deze week met 9,27%. Het is een Amerikaans investeringsbedrijf die zich specialiseert in de cannabissector, het bedrijf is gevestigd in New York US. 

Organigram

Organigram bereikte hun laagste punt eind vorig jaar op 4,37 CAD om nadien tot hun all time high te gaan op 10.72 CAD wat meer dan een verdubbeling inhoudt. Deze week wist het aandeel opnieuw te stijgen met 8,38% en sluit deze week de weekly high’s ook af. Het is een Canadees aandeel dat gewone cannabis kweekt en verkoopt. Bovendien verschepen ze ook hun cannabisproducten welke bestaan uit zaden, gerolde joints en oliën naar hun partners wereldwijd.

Azarius headshop: grinders, bongs, dabbing, weegschalen en meer
Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.