DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

Nu de we stilaan het hoogtepunt naderen van de zomertijd, merken we week na week achteruitgang op de cannabismarkten.

Deze week in de kijker merken we dat CATAC-aandeel canopy onderuit ging met 3,58% dat de week afsloot met 53,28 CAD. Canopy kreeg deze week hun kwartaalcijfers te horen, de omzet binnen de verkoop van hun recreationele cannabis daalde onverwachts, dit zette dan ook meteen een daling van 7,61% in.

Later op de week wist het aandeel zich wel nog te herstellen, toch behoort het tot de grootste daler binnen de CATAC-aandelen. Verder ging Aurora ook als tweede grootste daler binnen de CATAC-aandelen onderuit met 3,05%.

Een grote verrassing binnen de andere CATAC-aandelen was de stijging van Tilray met maar liefst 29,33%. Tilray kreeg de laatste maanden en weken ook wat klappen te verwerken. Na hun laatste peak op 100$ midden januari, daalde Tilray naar een dieptepunt op 34,66$. Voor de technische analyst reden genoeg om weer over te gaan tot het kopen van Tilray.

Tot slot

Tot slot geeft Cannabis Invest ook graag nog de resultaten weer van de CATAC-indicator van deze week. Onze virtuele ETF steeg van 45,86$ naar 47,85$ wat een stijging van 4,34% betekent. De stijging van de CATAC-etf is voornamelijk te verantwoorden door de stijging van Tilray.

Globaal gezien kunnen we wel de conclusie trekken dat de globale cannabismarkt er wel op achteruit ging en brengt ons dit tot de centrale vraag van deze week:

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Wie waren nu de 4 grootste dalers van deze week?

1) Massroots (MSRT)

De vreemde eend in de cannabisindustrie, Massroots, ging onderuit met maar liefst 31,71%. Hun kernactiviteit is een platform waarbij cannabiservaringen kunnen gedeeld worden, je kan het eigenlijk vergelijken met het moderne instagram. De geïnteresseerde belegger kan de applicatie downloaden in de store van zijn/haar smartphone. De vraag is maar of Massroots nog serieus genomen kan worden aangezien het bijna 90% van zijn waarde verloor op 1 jaar tijd. Een verdere verklaring voor deze daling is er op dit moment niet. De belegger die hier zijn geld wilt investeren zou toch tweemaal moeten nadenken alvorens over te gaan tot de investering zelf.

2) Pyxus (PYX)

Pyxux, het wereldwijd agrarisch bedrijf dat 145 jaar ervaring heeft in het leveren van producten en diensten, daalde deze week met maar liefst 17,57%. Het aandeel gaat al enkele maanden opnieuw achteruit en komt zo ongeveer terug op het niveau van eind vorig jaar. Verder is Pyxus gedreven door een verenigd doel, om het leven van mensen te transformeren en om zo een betere wereld te creëren.

Dit willen ze bereiken via hun ondernemingen en hun betrouwbare leveranciers. Zoals de ervaren cannabisbelegger reeds weet, stond het bedrijf al lange tijd bekend vooral om de sigaretten maar sinds kort wilt Pyxus een andere weg inslaan. Het toevoegen van het cannabissegment aan hun productielijn moet er opnieuw voor zorgen dat het bedrijf aanzienlijk kan groeien. Sinds 1 jaar zijn ze dan ook bezig met het implementeren van een cannabisindustrie.

3) Radient technologies (RTI.V)

Radient Technologies heeft haar hoofdzetel ook in Edmonton, Canada. Het bedrijf is fabrikant van hoogwaardige extracties en oplossingen op basis van natuurlijke ingrediënten. Met hun gepatenteerd MAP ™ – extractieplatform halen ze op een veilige manier actieve, natuurlijke verbindingen uit een breed scala aan biologische materialen.

Ze bieden superieure resultaten op het gebied van zuiverheid. RTI groeit snel en is een bedrijf dat wereldwijd actief aan het worden is. Ze werken nauw samen met hun klanten om hen bij elke stap te helpen, bij het ontwikkelen van natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit.

Het interessante aan Radient is dat CATAC-aandeel Aurora ook een deel van zijn vermogen hierin geïnvesteerd heeft. Dit kan ook een indicatie geven naar de belangrijkheid van het bedrijf. Toch zagen we Radient deze week dalen met maar liefst 13,54% naar 0,83 CAD, hun laagste punt in meer dan 3 maanden.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

4) Golden Leaf Holdings (GLDFF)

Via hun dochterondernemingen en strategische investeringen verkopen ze cannabisolie en gedroogde bloemen. Verder doet het bedrijf ook aan R&D, leasing van vastgoed, leasing van materiaal en het geven van advies gelieerd aan de cannabisindustrie. Het aandeel daalde deze week met 11,58% en sluit bij deze de top 4 van deze week af.

Posts created 69

Eén gedachte over “DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.