DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE GROEIERS

De eerste handelsweek van april gaf zowel heel positieve indicaties weer als heel negatieve indicaties.

Duitsland kondigde deze week hun nationale producenten aan voor de kweek van medicinale cannabis. Hierbij profiteerde alleszins al drie aandelen van. De eerste twee zijn zelfs CATAC-aandelen namelijk Aurora en Aphria. Het derde aandeeltje spant deze week alvast de kroon als grootste stijger. Hierdoor zagen we een stijging van Aurora en Aphria van respectievelijk 1,02% en 7,22%. Cronos en Canopy stegen ook licht met respectievelijk 0,65% en 0,31%.

Het vrij slechte nieuws deze week is omtrent Tilray die de barrière van de 60$ heeft doorbroken. Bij hun IPO was het alvast een heel interessant aandeel dat doen steeg van 25$ naar 300$ om vervolgens weer te dalen naar een koers tussen de 65$ en 80$.

De 65$ was enkele weken geleden al een eerste steunpunt, na de doorbraak werd de 60$ een volgende steunpunt. Na het doorbreken hiervan, zal Tilray een nieuw (lager) steunpunt zoeken. De vraag kan gesteld worden of Tilray verder de dieperik ingaat ofwel of het nu een ideaal koopmoment is. De toekomst zal het verder uitwijzen.

Nu komen we alleszins bij de centrale vraag van deze week, wie zijn de 4 grootste stijgers?

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

1) Wayland group (MRRCF)

Wayland group of het oude Maricann group is een Canadees bedrijf dat een verticale integratie doet. Interessant is dat ze zowel actief zijn in Canada als in Europa. Ze zijn voornamelijk actief in de medische sector maar zo ook de niet-medische (recreationele) cannabis. De koers van Wayland was de laatste weken alleszins aan het wegkwijnen, het bestuur zou niet altijd even ter goeder trouw zijn. Nu blijkt dat ze deze week samen met de twee andere CATAC-aandelen de nationale producent van medicinale cannabis mogen worden. Uiteraard bracht dit een stijging mee van maar liefst 19,60%.

2) Believe incorporation (BLEVF)

Voor wie de montly high’s van vorige week in maart bekeken heeft, weet dat Believe ook in dit rapport stond, spijtig genoeg toen als de grootste daler van de maand. Welnu vervoegt Believe ons rapport opnieuw maar dan wel als de 2e grootste stijger. Een korte beschrijving van Believe, het opereert voornamelijk in de medicinale sector toch opereren ze ook in de recreationele sector (ongeveer hetzelfde principe als bij wayland dus). Verder hebben ze ook een netwerk aan medicinale cannabisklinieken in Ontario en Quebec. Dit Canadees bedrijf verkoopt de cannabis via winkels en het internet. Ze stegen deze week met 15,55%.  

3) Aphria (APH.TO)

Aphria heeft alleszins geen uitgebreide analyse meer nodig. De actieve(re) cannabisbelegger kent dit CATAC-aandeel en zijn recente geschiedenis. Toch geef ik even mee dat het een Canadees bedrijf is met een licentie om medische cannabis en olie te verkopen. Ze onderscheiden zich door hun volledige productie via serres te doen en een enorm goede patiëntkennis hebben. Nu bleek ook dat ze samen met Aurora en Wayland group en nationale producent van de medicinale cannabis van Duitsland mogen worden. Dit gaf deze week een stijging van 7,22% weer.

4) Organigram (OGRMF)

Dit is een Canadees aandeel dat gewone cannabis kweekt en verkoopt. Bovendien verschepen ze ook hun cannabisproducten welke bestaan uit zaden, gerolde joints en oliën. Organigram wordt ook in de toekomst een van de 10 grootste productenten van cannabis. Vandaar het feit dat ze de laatste maanden zo goed gestegen zijn. Deze week sluiten ze de groeiers ook alleszins af met een stijging van 6,57%.

Azarius headshop: grinders, bongs, dabbing, weegschalen en meer
Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.