De 4 grootste wekelijkse groeiers (week 5)

DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE GROEIERS

Zoals beloofd wordt er elke week een weergave getoond van de grootste dalers en/of stijgers. Omdat de laatste week wellicht de beste cannabis week van 2019 is, zullen we ons opnieuw focussen op de grootste stijgers.

Vorige week stond 1 van de 5 CATAC-aandelen (Cronos-Aurora-Tilray-Aphria-Canopy) in de top 4, deze week valt Canopy eruit en maakt hij plaats voor twee nieuwe CATAC-aandelen

1.Aphria (APH.TO)

Dit is een Canadees bedrijf met een licentie om medische cannabis en olie te verkopen. Ze onderscheiden zich door hun volledige productie via serres te doen en een enorm goede patiëntkennis hebben. Wie al even in de cannabisindustrie zit zal merken dat Aphria in een nog niet zo ver verleden af te rekenen kreeg met een immens aantal shorters, zo bleek vrijwel volledig ongegrond. Dat Aphria weer rond de 12 CAD staat is ergens normaal (zeker indien er niets aan de hand zou zijn). We hebben Aphria van 9,43 naar 12,59 zien stijgen wat een stijging van maar liefst 33,51% inhoudt. Als men weet dat de maximum van Aphria op 22 CAD op de laatste 52 weken ligt, dan is er dus nog een weg te gaan.

2. Organigram holdings (OGRMF)

In vergelijk met de CATAC-aandelen is dit een iets kleiner aandeel doch een niet te onderschatten aandeel. Dit is ook een Canadees aandeel dat gewone cannabis kweekt en verkoopt. Bovendien verschepen ze ook hun cannabisproducten welke bestaan uit zaden, gerolde joints en oliën. Deze week genoten ze van een stijging van 33,33%. Ze stegen van 4,5 $ naar 6$. Merk wel op dan hun hoogste punt op 52 weken op 6,68 ligt, benieuwd of ze verder op hun elan door gaan.

3. Future Farm Technologies (FFRMF)

Dit is ook een Canadees aandeel. Het is wel iets anders dan de traditionele (medicinale) cannabisbedrijven. Ze hebben meerdere projecten lopen in de cannabis en landbouwindustrie. Hun missie is om technologische oplossingen te bieden binnen de cannabis en landbouwindustrie die ervoor moet zorgen dat het eindproduct van hoge kwaliteit is. Kortom efficiënter werken, iets wat op langere termijn binnen de cannabisindustrie zeker kan zorgen voor sterke concurrentie en zo dus zal FFRMF een belangrijke speler worden op lange termijn. Deze week stegen ze van 0,169 naar 0,2246 wat een stijging van 32,90% impliceerde.

4. Cronos (CRON.TO)

Dit laatste aandeel is het andere van de twee CATAC-aandelen. Cronos haalde deze week 3 dagen een nieuwe all time high met als laatste deze vrijdag. Midden november stonden ze nog op 9 CAD, nu op 27 CAD wat een stijging van 200% betekent. Begin deze week stonden ze 21,15 CAD, vrijdag sloten ze af met 27,31 CAD wat toch ook een mooie stijging van 29,13% betekende. Voor wie het bedrijf nog niet kent, het is een investeringsbedrijf die zich voornamelijk toespitst op bedrijven in de (medicinale) cannabis in Canada.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.