DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE GROEIERS

Het is niet gelogen als we de derde handelsweek van Maart als een speciale week zouden omschrijven. Voor het eerst sinds onze weekly high’s and lows slaagt elk CATAC-aandeel er in om te dalen.

Aurora Cannabis, vorige week nog de grootste stijger, daalde deze week met 6,04%, op zich geen drama als we de groei op 2 maand bekijken. Verder waren Tilray en Cronos ook een verrassing omdat deze respectievelijk met 7,37% en 8,21% daalde zonder dat er een specifieke reden voor was.

De centrale vraag is op dit moment of de sector op een keerpunt is gekomen, gaat de sector kortom achteruit nadat elk CATAC-aandeel deze week daalde of ging het hem gewoon om een gezonde correctie. Komende weken wordt het dus belangrijk om de CATAC-aandelen verder in de gaten te houden.

Verder was er deze week bij de iets kleinere cannabisaandelen wel een mooie groei te bespeuren. Vaak komen zij in de schaduw te staan van de CATAC-aandelen na een algemene daling van deze aandelen kwamen deze aandelen op de voorgrond.

We kunnen kortom besluiten dat het deze week al bij al wel nog een “bullish” week was, maar wie waren nu de grootste stijgers?

Maar wie waren nu de 4 beste deze week?

Auxly Cannabis Group

Vroeger ook wel gekend als Cannabis Wheaton Income Corporation, het betreft wederom een Canadees bedrijf dat aan verticale integratie doet in de cannabismarkt. Hierbij is hun einddoel om een zo uitgebreid mogelijk platform te realiseren door middel van een zo goed mogelijke positie in de markt van kwekers, innovatie, ontwikkeling, onderzoek en marketing. Dit volledige plaatje zou Auxly moeten doen groeien. Deze week werd deze groei dan ook bevestigd door middel van een stijging van maar liefst 22,58%.

Evio Labs (EVIO)

Dit is een Amerikaans aandeel, het specialiseert zich in analytische testen en adviesdiensten die gelieerd zijn aan de cannabisindustrie. Op hun website claimen ze de nationale toeleverancier te zijn van noemenswaardige testen welke een hoogwaardig kwaliteit binnen de agrarische en biomedische industrie voorzien. Evio is dus actief in twee luiken. Deze week steeg het aandeel van 0,599 naar 0,72 wat een stijging van 20,20% impliceert.

Acreage holdings (ACRGF)

Zeer speciaal bij dit aandeel is het feit dat het al voor een derde keer op een rij in ons rapport staat. Twee weken geleden bij de grootste dalers, vorige week bij de grootste stijgers op plaats 4 en deze week kleden ze plaats 3 in. Voor wie Acreage Holdings nog niet zou kennen kan ik bij deze meegeven dat het in tegenstelling tot een klassiek cannabisbedrijf gespecialiseerd is in investeringen binnen de cannabisindustrie, het bedrijf is gevestigd in New York (VS). De algemene doelstelling bestaat erin om wereldmarktleider te worden in de cannabisindustrie waarbij ieder individu gezonde en betaalbare cannabis kan hebben, verticale integratie zou hun alleszins moeten verder helpen om dit doel te kunnen verwezenlijken. Deze week steeg het aandeel met 15,06%.

Medmen Enterprises (MMEN)

Medmen is een Amerikaans bedrijf dat gevestigd is in Culver City. Medmen kweekt, oogst en verdeeld zowel medicinale als recreationele cannabis. Sinds eind vorig jaar heeft het licenties binnengehaald bij meer dan 50 retailers en kwekers. Medmen steeg deze week met 11,57%.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.