DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE GROEIERS

DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE GROEIERS

Zoals beloofd wordt er elke week een weergave getoond van de grootste dalers en/of stijgers. De cannabiswereld was ons over het algemeen weer goed gezind. Het was opnieuw een week dat geen van de CATAC-aandelen het meest uitblonk, er was vrijwel vlakke handel. Enkel Canopy ging met bijna 7% achteruit en Aphria trok de CATAC-kar met een bijna stijging van 5%.

Maar wie waren nu de 4 grootste van deze week?

1. EvioLabs (EVIO)

Twee weken op rij staat EVIO bij de top 4, vorige week stonden ze op de 4e plaats, deze week op de 1e plaats. EVIO is een Amerikaans aandeel dat zich specialiseert in analytische testen en advies die gelieerd zijn aan de cannabisindustrie. Op hun website claimen ze de nationale toeleverancier te zijn van noemenswaardige testen welke een hoogwaardig kwaliteit binnen de agrarische en biomedische industrie zouden moeten bieden. Een klein weetje: alle laboratoria van EVIO bevinden zich in de Amerikaanse staten waar zowel medische als recreationele cannabis reeds legaal zijn.

Begin 2019 schommelde de prijs rond 0,35$, bijna twee maand later staan ze aan 0,77$ en zijn ze dus meer dan verdubbeld. Deze week steeg EVIO van 0,62$ naar 0,77$ wat een stijging van 24,19% vertegenwoordigt. Deze week dus goed voor de nummer 1.

2. Flowr Corporation (FLWR)


Flowr corporation is een Canadees bedrijf actief in de cannabisindustrie. Het bedrijf oogst en verkoopt (medicinale) cannabis, dit onder meer via hun eigen website.  Het noteert pas op de TSVX sinds 24 september 2018. Hun hoogste prijs sindsdien ligt op 7,64 CAD (tevens rond hun IPO) en hun laagste punt ligt op 2,74 CAD. Kortom een aandeel dat al goed op en neer is gegaan en interessant om verder in het oog te houden. Deze week steeg het aandeel van 4,15 CAD naar 4,87 CAD. Dit impliceerde een stijging van 17,35%.


3. Canntrust holdings (TRST.TO)

Canntrust holdings plant, oogst en transporteert medicinale cannabis(producten) in Canada. Het verkoopt gedroogde cannabis en olie aan hun klanten welke gebaseerd is op een medicijn voorschrift uitgegeven door de gezondheidszorg van Canada. Weetje: Canntrust heeft dit jaar ook de Canadian Cannabis Award van 2018 gewonnen. Dit is een jaarlijks uitreiking die wordt gedaan binnen de cannabisindustrie. Ze wonnen onder meer de prijs van beste producent van het jaar. Deze week steeg het aandeel van 10,77 CAD naar 12,60 CAD, een toename van 16,99%.

4. Emblem Corporation (EMMBF)

Emblem plant, oogst, transporteert en verkoopt (medicinale) cannabis en cannabisderivaten in Canada. Het bedrijf heeft ook een opvangcentrum waarbij er uitleg gegeven wordt over het gebruik van (medicinale) cannabis. Zo zal er informatie aan de klant gegeven worden betreffende het gebruik ervan en de mogelijke bijwerkingen. Verder hebben ze ook nog een samenwerkingsverband met “GreenSpace Brands” om de ontwikkeling en verkoop van cannabidiol geïnfuseerde verzorgings- en schoonheidsproducten te ontwikkelen. Deze week steeg Emblem van 1,14$ naar 1,33$ dat de 4e plaats opvult met een stijging van 16,67%. Tot slot kan je ook de conclusie trekken dat EMBLEM vrij hoog staat ten opzichte van hun koers(en) tijdens het jaar. Een verdere stijging is altijd mogelijk maar dient toch goed in de gaten gehouden te worden.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.