DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE GROEIERS


Wekelijks wordt er een overzicht gegeven over de toestand van bedrijven binnen cannabisland.

Na de legalisatie vorig jaar bracht een nieuwe groene golf een hoop nieuwe investeerders met zich mee. Een kleine basisinvestering in een van de CATAC-aandelen een tweetal jaar geleden zou op dit moment al een mooi bedrag waard zijn.

Deze week toont ons nogmaals dat de rage zeker en vast nog niet voorbij is, na de aankondiging van vorige week waarbij de grootste verliezers werden geafficheerd, geeft Cannabis Invest deze week een nieuwe lijst met de grootste stijgers aangezien de cannabiswereld deze week heel bullish was.

Onder de stijgers van deze week zitten er enkele bekende bedrijven. Deze week schrijven we alvast een van de CATAC-aandelen op, een deelbedrijf van één van de CATAC-aandelen, één van de verliezers van vorige week en tot slot ook een ‘ouwe gouwe’, waar Cannabis Invest al meermaals over schreef.

Eerst en vooral geef ik een korte toelichting over de CATAC-aandelen van deze week. Enkel Cronos was een verliespost deze week, al de rest steeg (al was deze stijging bij aphria en canopy miniem).

Maar wie waren nu de 4 beste van deze week?

Aurora Cannabis (ACB)

Het is een hele eer om aurora deze week te verwelkomen als grootste stijger. Dit is tevens het vierde CATAC-aandeel waarover er geschreven wordt. Voor wie Aurora nog niet kent, geef ik alvast volgende toelichting. Het is een van de grootste Cannabisbedrijven met hoofdvestiging in Edmonton, Canada. De laatste jaren heeft Aurora enkele deals gemaakt met andere bedrijven waar ze nu ook geld in geïnvesteerd hebben of al overnames gedaan hebben. Vorig jaar kocht het nog Medreleaf voor enkele miljoenen Canadese dollars op. Verder hebben ze ook nog onder andere geïnvesteerd in:

  • Shopify
  • Cannimed
  • WeedMD
  • Namaste
  • CannaRoyalty
  • Choom
  • Radient

Hieruit kunnen we alleszins concluderen dat Aurora heel strategische investeringen gedaan heeft en dat ze zo goed mogelijk in elke tak van de cannabissector vertegenwoordigd zijn, dit wordt ook wel verticale integratie genoemd. Verder wil Aurora tegen eind 2019 ook nog een productie gaan draaien van 500 000 kg per jaar waardoor ze een van de grootste spelers binnen de sector zullen zijn.

Een klein weetje betreffende deze week gaat over een nieuw record dat Aurora behaald heeft, ze wisten woensdag namelijk een volume te halen van 133 miljoen. Dit is tevens 5 keer meer dan hun gemiddeld dagelijks volume van de laatste 3 maand. Deze week steeg het van 7,75$ naar 9,61$, een stijging van 24%. Dit is niet slecht voor een grote speler als Aurora, het momentum zit momenteel heel goed, verder wordt het afwachten of het volgende week nog verder blijft gaan op dit tempo. Om nog een voorbeeld te stellen, kan ik meegeven dat het meest verhandelde aandeel bij LYNX in het jaar 2018, Aurora Cannabis was.

PYXUS (PYX)

Pyxus is ondertussen ook al een ‘oude rot’ bij de actieve cannabisbelegger. Voor wie het aandeel toch nog niet kent of Cannabis Invest nog niet lang volgt, dan kan ik meedelen dat Pyxus International incorporation een wereldwijd agrarisch bedrijf met 145 jaar ervaring in het leveren van producten en diensten (voornamelijk in de tabakssector) is. Zij zijn gedreven door een verenigd doel, namelijk om het leven van mensen te transformeren en om een betere wereld te creëren. Pyxus International en gelieerde ondernemingen hebben door hun geschiedenis reeds betrouwbare leveranciers en consumenten welke ze op verantwoorde wijze verkregen hebben. Lange tijd stond het bedrijf bekend vooral om de sigaretten, maar nu wil het bedrijf een andere weg inslaan en zich ook mengen in de cannabissector. Pyxus steeg deze week van 24,75$ naar 29,41$, wie meer wilt weten over Pyxus, kan ons bestaand artikel over Pyxus nalezen.

Radient (RTI) (stijging deze week van 0,92 cad naar 1,09 cad = 18,88%)

Radient Technologies heeft haar hoofdzetel ook in Edmonton, Canada. Het bedrijf is fabrikant van hoogwaardige extracties en oplossingen op basis van natuurlijke ingrediënten. Met hun gepatenteerd MAP ™ – extractieplatform halen ze op een veilige manier actieve, natuurlijke verbindingen uit een breed scala aan biologische materialen. Ze bieden superieure resultaten op het gebied van zuiverheid.

RTI groeit snel en is een bedrijf dat wereldwijd actief aan het worden is. Ze werken nauw samen met hun klanten om hen bij elke stap te helpen, bij het ontwikkelen van natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit. Radient is volledig GMP-compatibel, Health Canada goedgekeurd en NNHPD gecertificeerd.

Acreage holdings (ACRGF) (stijging deze week van 16,65$ naar 19,12$ = 14,83%)

Acreage Holdings is in tegenstelling tot een klassiek cannabis(kweek) bedrijf gespecialiseerd in de investeringen binnen de cannabisindustrie, het bedrijf is gevestigd in New York (VS). De algemene doelstelling bestaat erin om wereldmarktleider te worden in de cannabisindustrie waarbij ieder individu gezonde en betaalbare cannabis kan hebben, verticale integratie zou hun alleszins moeten verder helpen om dit doel te kunnen verwezenlijken.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.