DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

Zoals beloofd wordt er elke week een weergave getoond van de grootste dalers en/of stijgers. Eerst een vooral is de database voor deze maand uitgebreid met 6 nieuwe cannabisaandelen. Zo is het de bedoeling om zoveel mogelijk cannabisbedrijven wekelijks te kunnen analyseren.

De cannabiswereld was deze week heel bearish, er waren meer verliezers dan winnaars deze week. CATAC-aandelen bewogen iets meer uitgesproken dan gemiddeld. Aurora cannabis wist deze week op dinsdag wel met een mooie 12% te stijgen, daarom is het ook het best presterende CATAC-aandeel van deze week. Het slechtst presterende CATAC-aandeel vinden we hieronder terug.

Maar wie waren nu de 4 slechtste van deze week?


1) Namaste Technologies (NXTTF)

Namaste blijft week na week slecht presteren. Het is een hysterie dat allemaal begon bij CEO van Namste dat niet goed handelde in naam van het bedrijf. Wanneer dit nieuws uitkwam, panikeerde de belegger, hij strafte het aandeel er ook voor af. Na de heisa betreffende hun CEO probeerde Namaste hun aandelenkoers opnieuw te verstevigen door middel van een algemene mededeling naar de aandeelhouder toe. De koers leek zich weer te stabiliseren tussen de 0,70$ en 0,80$. Deze week bracht Namaste opnieuw (slecht) nieuws uit dat de auditor van het bedrijf ook weg gaat. Het enige positieve nieuws dat Namaste heeft is dat ze deze week een overname gedaan hebben van 49% in Choklat. De prijs daalde deze week met 26,92% van 0,78$ naar 0,57$. Harde cijfers voor de belegger die de koers van een maand geleden ook kent. Het is kortom het slechtste resultaat van Namaste in 1 jaar tijd (wat zich ook vertaald in hun koers), de vraag die de belegger nu echter moet stellen is of het op deze elan blijft verder gaan of niet. Moet hij Namaste snel van de hand doen of is het eerder een koopmoment? Iedere belegger zal hierin wel zijn eigen strategie volgen.

2) Acreage holdings (ACRGF)

Acreage Holdings is in tegenstelling tot een klassiek cannabis(kweek) bedrijf gespecialiseerd in de investeringen binnen de cannabisindustrie, het bedrijf is gevestigd in New York (VS). De algemene doelstelling bestaat erin om wereldmarktleider te worden in de cannabisindustrie waarbij ieder individu gezonde en betaalbare cannabis kan hebben, verticale integratie zou hun alleszins moeten verder helpen om dit doel te kunnen verwezenlijken. Het aandeel daalde deze week van 19,1 $ naar 16,65$. Dit hield een daling van 12,83% in.


3) Tilray (TLRY)

Tilray, het slechtst presterende CATAC-aandeel, doet aan verticale integratie in de cannabismarkt via hun onderzoek, kweek en distributie van de (medicinale) cannabis. Tilray is uiteraard ook voorstander van de wereldwijde legalisering van cannabis, het is namelijk hun bedoeling om marktleider te worden. Verder zijn zij ook de eerste GMP-certifed medicinale cannabiskwekers. Onlangs sprong de grafiek van Tilray in het oog van de technische analyst.

Hierbij zag men een duidelijke versmalling van de ‘lower highs’ en de ‘higher lows’. Kortom als de twee trendlijnen elkaar kruisen geeft dit een duidelijk signaal dat de koers flink zal bewegen. De koers waarbij het aandeel ofwel sterk naar boven of onder zou moeten presteren lag op 76$. Deze week is de technische analyst alvast op proef gesteld. De koers steeg tot een max van 82$ en daalde nadien tot 64,45$ later op de week. In dit geval was de uitkomst dus negatief voor de belegger die long gaat.

Deze week daalde het aandeel van 79,51$ naar 70$ wat een daling van 11,96% inhoudt. Verder blijft Tilray volgende week interessant om verder te blijven volgen.

4) Believe incorporation (BLEVF)

Believe opereert voornamelijk in de medicinale sector toch opereren ze ook in de recreationele sector. verder hebben ze ook een netwerk aan medicinale cannabisklinieken in Ontario en Quebec. Dit Canadees bedrijf verkoopt de cannabis via winkels en het internet. Het aandeel zakte deze week weg van 0,084 naar 0,078. Dit impliceert een daling van 11,24%.

Indien u zelf geïnteresseerd bent om te investeren in de cannabisindustrie, dan doet u beroep op een broker. Via onderstaande (LYNX) knop vindt u meer informatie terug over LYNX. Dit is de broker in België en Nederland met het grootste aanbod van cannabisaandelen tegen een heel lage commissiekost.

Posts created 69

Eén gedachte over “DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.