De 4 grootste wekelijkse dalers (week 6)

Na een van de meest vruchtbare weken gehad te hebben in cannabisland van het jaar 2019, koelde het deze week weer af, na een verdere extreme toename op maandag (begin deze week). Cronos bereikte weer een nieuwe all-time high, Aphria stond boven de 14 CAD en zelfs Aurora cannabis ging boven de 10 CAD. Kortom het zag er maandag heel mooi uit om de week te beginnen maar niets is minder waar.

De dag erop zette Cronos een daling van 10% in, Aphria volgde met ongeveer hetzelfde percentage en Aurora ook, wel met een minder grote daling. Tilray en Canopy bewogen lichtjes naar beneden toe.

Kortom zorgden de CATAC-aandelen ervoor dat de kleinere aandelen mee naar boven gingen de afgelopen weken. Nu zien we dat de CATAC-aandelen ook de kleinere aandelen opnieuw meenemen maar dan naar beneden toe. Een duidelijke correlatie bij zowel een stijging als daling merken we op. De HMMJ-ETF beschouwen we dan ook als een mooie sentiment-indicator.

    Maar wie waren nu echt de grootste dalers van deze week?  

1. Canopy Rivers (CNPOF)

Canopy Rivers is een Canadees bedrijf die sinds eind september op de beurs staat. Het is een investeringsbedrijf dat zich specialiseert in investeringen van de cannabissector. Het is uniek in de zin van dat het een strategische overeenkomst heeft met het welbekende Canopy growth, dat tevens de grootste aandeelhouder van Canopy Rivers is. Ze bieden een gediversifieerd portfolio aan waarbij ze hun onderscheiden op basis van geografie, verschillende cannabissegmenten en producten. CNPOF heeft investeringen lopen in: Agripharm, Canapar, Civilized, Greenhouse, Headset, Herbert….

Desondanks het feit dat het bedrijf deze week aankondigde dat er een kapitaalinjectie komt van 85$ miljoen door CIBC en Canopy Growth + ze zelf een investering doen voor 17$ miljoen in het nieuwe hemp-platform “Canapar”, daalde het aandeel. Deze week was er een daling van 22,43%, de prijs nam van 4,19$ naar 3,25$ af.

2. Auxly Cannabis Group

Het betreft wederom een Canadees bedrijf dat aan verticale integratie doet in de cannabismarkt. Hierbij is hun einddoel om een zo uitgebreid mogelijk platform te realiseren door middel van een zo goed mogelijke positie in kwekers, innovatie, ontwikkeling, onderzoek en marketing. Dit volledige plaatje zou Auxly moeten doen groeien. De groei is alleszins niet vertaalt in deze week, integendeel, er was een waardedaling van 20,22%. Het begon de week goed met een openingskoers van 0,7145 maar eindigde slecht met een slotkoers van 0,57. Auxly hoopt op beterschap.

3. Namaste Technologies (NXTTF)

Namaste Technologies is onder veel (ervaren) beleggers gekend als de “Amazon” in de cannabismarkt. Wie zo een stempel krijgt zou het normaal goed moeten doen. Realiteit kan vaak anders uitdraaien. Na een aantal goede weken waarbij Namaste van een all time low van 0,55 terug naar 1,27 steeg wat meer dan 100% bedraagt, is het nu weer bergafwaarts aan het gaan. Deze week kwam Namaste in opspraak wegens hun CEO Sean Dollinger. Namaste bleek bewijzen te hebben dat hun CEO handelde eerder in eigen belang dan in belang van het bedrijf. Een nieuwsbericht als dit is uiteraard nooit goed voor aandeelhouders. Het bedrijf daalde de dag erop van 1,04 tot 0,68 de vrijdagavond. Op dat moment bracht Namaste een uitleg voor de aandeelhouders naar buiten. Dit nieuws zorgde voor een opnieuw positieve trend waarbij het aandeel terug steeg van 0,68 naar 0,92 max. Wekelijkse bekeken daalde het toch nog met 17,31%.


4. Organigram holdings (OGRMF)

Organigram stond vorige week in het “Weekly high report” dit kwam door een opmerkelijke stijging van 33,33%. Het hoogste punt op een jaar tijd ligt op 6,68$ wat Cannabis Invest vorige week ook opmerkte. Nu blijkt Organigram opnieuw in onze wekelijks rapport te staan echter staat het nu wel bij de 4 losers van de week. Het is een Canadees bedrijf dat simpelweg cannabis kweekt en verkoopt. Daarnaast schepen ze ook nog andere cannabisproducten uit. Hierbij een kleine opfrissing van hun “core-business”. Organigram ging deze week onderuit met 17,17% dat iets meer dan een volle dollar vertegenwoordigt. De slotprijs van OGRMF ligt op 4,97$.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.