DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS


Vorige handelsweek bleek een heel goede handelsweek te zijn geweest door CATAC-aandeel Aphria dat de kwartaalcijfers bekend maakt, deze steeg 40% en nam meteen ook de andere CATAC-aandelen met zich mee. 

Bovendien kende Cannabis Invest de grootste dagelijkse stijging van de CATAC-etf. Dit klonk dus als muziek in de oren. Aphria klom deze week naar 10,05 CAD, de hoogste koers in bijna 2,5 maand. De week kon dus niet beter beginnen voor de cannabisbelegger. 

Verder maakte ook Cronos deze week zijn resultaten bekend. De cannabisbelegger hoopte uiteraard op een nieuwe hausse van 40% op 1 dag. Heel veel zenuwen voor de bekendmaking, pre-market, van hun cijfers was het resultaat. Indien we de cijfers erbij halen zien we dat Cronos hun winstcijfers hebben verdubbeld naar 6 miljoen $ en ook hun verkopen waren beter dan verwacht. Bij de bekendmaking van deze cijfers zag Cannabis Invest het aandeel dan ook met een maximum van 9% stijgen. 

Inderdaad, het Aphria-verhaal van vorige week zou opnieuw het geval zijn bij Cronos. Maar niets is minder waar, tijdens de conference call over hun cijfers, deelde cronos mee dat de operationele kosten zullen toenemen. Iedereen die een basiskennis boekhouden heeft, weet dat het operationele/bedrijfsresultaat het belangrijkste resultaat is voor een onderneming. Is deze negatief, dan is de kans dat het bedrijf alsnog winst ook een pak kleiner. Van de 9% stijging pre-market, bleef er niet veel meer over op het einde van de dag; Cronos ging zelfs in de min. Gelukkig schreef CannabisInvest een artikel hoe je u als belegger tegen zo een momenten kan beschermen. 

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Het was deze week dan ook geen verrassing dat onze geliefde CATAC-etf erop achteruit ging. De ETF ging achteruit met 3,78%. Deze daling is voornamelijk te wijten aan Aphria die harder daalde dan verwacht. Aphria daalde na hun 40%-stijging van vorige week, deze week met 12,36%. Globaal gezien kunnen we wel de conclusie trekken dat de globale cannabismarkt er deze week op achteruit ging. Dit brengt ons dan ook bij de centrale vraag van deze week. 

Wie waren nu de vier grootste dalers van deze week?

1) Emerald Health Therapeutics (EMHTF)

Vorige week schreef ik nog dat Emerald niet vaak in de weekly’s terecht kwam, bij deze heb ik weer teveel gezegd aangezien ze deze week op de eerste plaats bij de weekly low’s terechtkomen. Vorige week ging Emerald mee op de stijging met Aphria + er werd ook een nieuwe ervaren CEO aangewezen. Van de stijging van vorige week blijft er deze week weinig over aangezien de koers daalde van 1,77$ naar 1,41$ wat een daling van 20,34% inhoudt. 

Emerald Health Corp is een Canadees bedrijf dat medicinale cannabis oogst en verkoopt. Op hun website claimen ze anders te zijn omdat het bedrijf werd opgericht door wetenschappers. Hierbij zou de patiënt op de eerste plaats komen door middel van een zo goed mogelijk product te leveren in plaats van enorme winsten te willen maken. 

2) Canopy Rivers (CNPOF) 

Over Canopy Rivers schreven we al vaker. Hoewel het bedrijf afgelopen week vooral goed nieuws te horen kreeg via dochterondernemingen (winkel licentie en een overname), daalde het aandeel heel ruim naar een all time low. Het aandeel zit duidelijk in een negatieve trend; waar we nog geen jaar geleden een koers van 6,98 usd zagen, is nu een koers van 1,78 usd bereikt.

Canopy Rivers: gedaald van 2,0893 naar 1,7835 = 14,64%

3) Pyxus (PYX)   

Het is meer dan duidelijk dat het earnings season op volle toeren draait. Pyxus kreeg deze week zijn cijfers te horen. Deze bleken vrij slecht te zijn waardoor de koers verder wegzakte naar een bijna 6 maandelijks dieptepunt. De operationele inkomsten daalden met 4,9% met 14,3$ miljoen wat te wijten was aan het mindere volume van (tabak)bladeren wat opnieuw te wijten was aan de orkanen in Florida, tarieven en een inefficiënte scheepvaart. Het aandeel daalde met 13,47% van 14,4$ naar 12,46$. 

Pyxus International Inc. is een wereldwijd agrarisch bedrijf met 145 jaar ervaring in het leveren van producten en diensten. Pyxus is gedreven voor een verenigd doel, om het leven van mensen te transformeren en om zo een betere wereld te creëren. Dit doel willen ze op verantwoorde wijze verwezenlijken via hun onafhankelijke geverifieerde, duurzame en traceerbare producten en ingrediënten. Lange tijd stond het bedrijf bekend vooral om de sigaretten, nu wil het bedrijf een andere weg inslaan en sinds een jaar is het bezig met het implementeren van een cannabis strategie.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

4) Terra Tech Corporation (TRTC) 

Terra Tech Corp. is een verticaal geïntegreerd op cannabis gericht landbouwbedrijf dat zich inzet voor het kweken en leveren van medicinale cannabis van de hoogste kwaliteit en andere landbouwproducten. Hoewel het management van Terra Tech vind dat het bedrijf er nog nooit goed voor stond,reageerden beleggers niet positief op de kwartaalcijfers die afgelopen donderdag gepresenteerd werden.

Het aandeel is afgelopen week dan ook gedaald van 0,4701 naar 0,4075 = daling van 13,32%. 

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.