DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

Afgelopen week (8-12 Juli) was er weer een om spreekwoordelijk snel te vergeten. Betreft de koersen dan. Waar de negatieve trend al maanden geleden ingezet is, versnelde de bewegingen naar beneden afgelopen weken. Wat we echter niet zullen vergeten is het nieuws dat domineerde.

Bijvoorbeeld over het “aftreden” van Bruce Linton bij CATAC bedrijf Canopy Growth. Dit werd niet geheel goed ontvangen door de markt. Hij is een van de pioniers in de cannabisindustrie. Wat echter het nieuws en ook de verschillende groepen op bijvoorbeeld forums en facebook domineerden was de ellende rondom het bedrijff CannTrust. In het kort gezegd hebben ze er een potje van gemaakt, door planten te kweken in ruimtes waar het bedrijf geen licentie voor heeft. Dit trok de algehele markt mee omlaag. 

     Maar wie waren nu echt de grootste dalers van deze week?  

  1. MassRoots (MSRT), Green Organic Dutchman (TGOD) en Green Growth Brands (GGB)

We hebben deze week 3 winnaars. Wel de verkeerde kant op. Over Massroots schreven we eerder al dat dit een “vreemde eend” binnen de cannabis bedrijven is. Over Green Growth Brands en TGOD schreven we eerder ook al. Deze 3 gezamenlijke bedrijven zijn als nummer 1 in onze top 4 dalers allen 23%. TGOD daalde van CAD3,11 naar CAD2,40. GGB daalde van CAD3,19  naar CAD2,46 en MassRoots van USD 0,0209 naar USD 0,0161.

     4.  We beschreven hierboven al kort wat er speelde bij CannTrust (TRST.TO)

Wat daar is gebeurd trekt helaas de hele sector omlaag, en dit is niet eens zo vreemd. Blijkbaar had het bedrijf geen geduld om te wachten met kweken en verkopen tot de juiste licenties waren ontvangen. Dit kan het bedrijf duur komen te staan en dit zal zeker een staart krijgen. De koers liet er alvast op vooruit. Het aandeel zakte met 20% van CAD 4,19 naar CAD 3,34

Dit was het weer voor deze week. De volgende keer hopelijk weer eens een week vol stijgers. En dan zullen we ook weer ingaan op onze virtuele ETF de CATAC indicator. Namens ons een goede beursweek gewenst!

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.