DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

De voorlaatste handelsweek van mei was per definitie niet echt speciaal. De daling van de laatste drie handelsweken waarbij cannabisaandelen gemiddeld gezien achteruit gingen (globaal gezien) zette zich gewoon verder.

Dit neemt niet weg dat er deze week twee spectaculaire stijgers zijn met Wayland group die officieel medicinale cannabis zal gaan kweken in Duitsland samen met Aurora cannabis en Aphria. Dit nieuws zorgde voor iets meer gerustheid bij de belegger, de koers reageerde met een stijging van 43,75%.

Daarnaast steeg ook Namaste deze week spectaculair, volgende week komen de kwartaalresultaten uit voor Namaste. Beleggers anticipeerden deze week op goede resultaten waardoor de koers van Namaste steeg met 14,81%.  

Verder hebben we ook nog één CATAC-aandeel die de hoofdrol op zich nam en de CATAC-etf naar boven duwde, namelijk aphria. Aphria steeg deze week met 7,22% en laat Cronos, die op tweede plaats staat met een stijging van 2,99%, achter zich liggen. Het bedrijf kreeg deze week een positieve rating van Jefferies door Owen Bennet. Hij schroef de rating van Aphria op naar 15 CAD/aandeel.

Canopy bewoog amper op de laatste handelsdag van de week, dit zou te maken kunnen hebben met de spanning die er heerst voor de mogelijke overname van Acreage Holdings. De deal zou een waarde van 3,4 miljard Amerikaanse dollar hebben, een van de grootste bedragen ooit binnen deze sector.

Tot slot geeft Cannabis Invest ook graag nog de resultaten weer van de CATAC-indicator van deze week. Onze virtuele ETF steeg van 47,76$ naar 49,22$ wat een stijging van 3,06% betekent. Voornamelijk Tilray doet het slecht, week na week worden nieuwe bodems bereikt. Uiteindelijk brengt ons dit tot de centrale vraag:

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Wie waren nu de 4 slechtste van deze week?

1) Future Farms Technologies (FFRMF)

Future Farms is ondertussen al een bekende binnen onze rapporten, maar dan eerder in de negatieve zin. Week na week worden nieuwe bodems bereikt. Zo ook daalde het deze week onder een historische 0,08$/aandeel. Opnieuw kan de vraag gesteld worden of dit aandeel zijn definitieve bodem bereikt heeft of niet. Future Farms is een Canadees aandeel dat een andere politiek heeft dan de traditionele (medicinale) cannabisbedrijven. Ze hebben meerdere projecten lopen in de cannabis en landbouwindustrie.

Hun missie is om technologische oplossingen te bieden binnen de cannabis en landbouwindustrie die ervoor moet zorgen dat het eindproduct van hoge kwaliteit is. Efficiëntie is iets wat op langere termijn binnen de cannabisindustrie zeker kan zorgen voor sterke concurrentie en dusdanig zal FFRMF een belangrijke speler worden op langere termijn. Deze week staat het aandeel op de eerste plaats binnen de dalers, ze gingen achteruit met 13,95% en sloten de week af op 0,0814$.

2) Massroots (MSRT)

Het aandeel Massroots blijft nog altijd een speciaal bedrijf binnen deze industrie. Hun kernactiviteit is een platform waarbij cannabiservaringen kunnen gedeeld worden, je kan het eigenlijk vergelijken met het moderne instagram. De geïnteresseerde belegger kan de applicatie downloaden in de store van zijn/haar smartphone. Deze week daalde het aandeel met 10,74% naar 0,054$.

3) Green Growth Brands (GGB)

Net als vorige week, zit GGB opnieuw in de wekelijkse dalers. In een nog niet zo recent verleden wou Green Growth Brands het CATAC-aandeel Aphria overnemen, Aphria-belegger verzette zich. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Canada, en is samen met zijn dochterondernemingen actief in het kweek-en teeltproces, distributie en verkoop van cannabis en cannabis-infused producten in de VS. Deze week daalde de koers van 4,48 Cad naar 4,04 Cad wat een daling van 9,82% inhoudt.

4) Medmen Enterprises (MMEN)

Tot slot hebben we Medmen die de weekly’s losers afsluit met een daling van 9,57%. Medmen is een Amerikaans bedrijf dat gevestigd is in Culver City. Het bedrijf kweekt, oogst en verdeeld zowel medicinale als recreationele cannabis. Sinds eind vorig jaar heeft het licenties binnengehaald bij meer dan 50 retailers en kwekers.

Het aandeel is beursgenoteerd sinds 30/05/2018 en mag zo bijna zijn 1 jaar beursgang vieren. In het begin van het nieuwe schooljaar 2018-2019 werd Medmen bestempeld als de nieuwe Aurora Cannabis, niet veel later volgde een enorme koersstijging van 200/300%. Tot op vandaag is de koers enkel en alleen maar afgenomen en heeft het deze week zelfs zijn laagste koers bereikt in 52 weken tijd. Opnieuw kunnen we de vraag stellen of het een goede tijd is om dit aandeel in te kopen of juist links te laten liggen. De keuze laat ik alvast aan jullie over.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion
Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.