DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS


Deze handelsweek was voor de hele cannabissector vrij belangrijk en dan al zeker voor de CATAC-aandelen specifiek. Er kwamen cijfers uit van:

  • Aurora Cannabis
  • Tilray
  • Canntrust

Kortom kregen twee CATAC-aandelen cijfers te horen. Aurora boekte meer verlies dan verwacht maar een groter aandeel in verkoop van hun cannabis dan verwacht heeft hen dan ook kunnen redden. Nochtans ging bij de bekendmaking van hun cijfers de koers naar beneden van 8,40$ naar 8$, vervolgens herstelde deze zich en sloot Aurora als enige CATAC-aandeel de handelsweek af met een stijging van 3,80%. De toevoeging van Nelson Peltz aan het team van Aurora, geeft vele investeerders dan ook de moed om het aandeel te blijven aanhouden.  

Tilray boekte daarentegen wel betere resultaten dan de verwachtingen hadden voorspeld. Er was een verwachte omzet van 20,2 miljoen dollar, de reële omzet werd vastgesteld op 23 miljoen dollar. Post market steeg Tilray dan ook met 7% naar 52$, een koers die na twee dagen, op vrijdag dus, daalde naar 45$. Tilray staat nu op het laagste punt in bijna 11 maanden tijd, komt verandering in aantocht?

Deze week gingen de markten in het algemeen opnieuw achteruit hoewel bodems stilaan gevormd beginnen te worden. We zijn reed aan de 4e week op rij toe aan wekelijkse dalers, hopelijk krijgen we volgende week stijgers te zien.

Deze week fluctueerde de CATAC-ETF die we zelf hebben samengesteld enkel en alleen op basis van de CATAC-aandelen tussen de 47,64$ en 50,25$. Het sloot deze week vrijdag af op 48,99$. Voornamelijk Canopy Growth en Tilray zorgde voor deze waardedaling. Verder brengt het ons tot de centrale vraag van deze week:

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Wie waren nu de 4 slechtste van deze week?

1) Cannagrow Holdings (CGRW)

Dit is een Amerikaans aandeel dat zijn hoofdkantoor in Colorado heeft. Het ontwikkelt, ontwerpt en bouwt serres voor de legale cannabisindustrie. Hun service bestaat deels ook uit begeleiding en dit begint bij de eerste fase van het opstarten van een project, tot het einde (mocht dit nodig zijn). Deze begeleiding kan bestaan uit het managen van uw project zo ook het verkrijgen van goedkeuring als zelf hulp bij het ontwerpen en ontwikkelen van het project. Tot slot bestaat het einddoel er in om tegen zo groot mogelijke schaalvoordelen de beste resultaatgerichte oplossingen te bekomen. Cannagrow daalde deze week met 0,07$ van 0,58$ naar 0,51$ waardoor ze met een daling van 13,73% op de eerste plaats van de wekelijkse losers komen te staan.

2) Tilray (TLRY)

Zoals reeds hierboven werd beschreven, zijn de kwartaalcijfers van Tilray deze week bekendgemaakt. Deze bleken beter dan de verwachtingen te zijn (op basis van de omzet) desalniettemin daalde het aandeel in de komende dagen. Tilray heeft het de laatste twee maand heel moeilijk gehad om een stabiel niveau te vinden, nu blijkt deze nog altijd niet gevonden te zijn. Technische analisten debatteren dan ook over mogelijke steunpunten. Tilray doet aan verticale integratie, ze doen onderzoek, kweek en distributie van cannabis. Hun hoofddoel is wereldleider worden in de cannabissector wat ze willen verwezenlijken via de legalisering van cannabis. Verder zijn zij ook de eerste GMP-certifed medicinale cannabiskweker. De koers schommelde deze week hevig tussen 45$ en 52$, ze sloten de beursweek af 45,66$ wat een daling van 9,18% vertegenwoordigt.

3) Acreage Holdings (ACRGF)  

Acreage Holdings is in tegenstelling tot een klassiek cannabis(kweek) bedrijf gespecialiseerd in investeringen binnen de cannabisindustrie, het bedrijf is gevestigd in New York. Zij willen veilige en betaalbare cannabis voor ieder individu. De algemene doelstelling bestaat erin om wereldmarktleider te worden in de cannabisindustrie waarbij ieder individu gezonde en betaalbare cannabis kan hebben. Hierbij staat verticale integratie centraal. Deze week daalde hun koers met 8,93% en sloten ze af op 18,47$.

4) Green Growth Brands (GGB)

Green Growth Brands, het aandeel dat in een nog niet zo recent verleden de intentie had om Aphria over te nemen, de overname werd echter snel afgewimpeld door Aphria en zijn aandeelhouders zelf. Deze week ging de koers achteruit met 8,93%. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Canada, en is samen met zijn dochterondernemingen actief in het kweek-en teeltproces, distributie en verkoop van cannabis en cannabis-infused producten in de VS. Deze week daalde de koers van 4,88 Cad naar 4,48 Cad.

Mocht u interesse hebben om reeds dit aandeel bij een broker te volgen, klik dan hier voor meer informatie inzake het aanbod op de Canadese beurs en de transactiekosten.  

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion


Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.