DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

De vorige handelsweek was vrij slecht, deze handelsweek zag er opnieuw hetzelfde uit. Los van de cannabissector zijn andere grote sectoren ook achteruit gegaan. De Dow Jones verloor op een gegeven moment zelfs bijna 1000 punten, opgepast dus met welke tweets dat Donald Trump de wereld instuurt.

Bij de CATAC-aandelen zien we deze week opnieuw een daling. Waar aphria vorige week de slechtste was, was hij deze week van de 5 aandelen de beste. Cronos trok alvast de kar als slechts presterende aandeel binnen de CATAC. Zo ging Cronos deze week achteruit met 7,27%.

Verder introduceren we sinds deze week de CATAC-indicator. De CATAC-indicator is een soort van ETF die Cannabis Invest heeft samengesteld op basis van de CATAC-aandelen. Vorige week donderdag is deze ETF gelanceerd aan een waarde van 50$ het aandeel.

De CATAC-graadmeter of ETF is een mandje waar de 5 CATAC-aandelen in te vinden zijn. Hierin werd er 1000$ gealloceerd per CATAC-aandeel, verder werd de waarde herrekend tot 50$ het aandeel. In de komende weken kan de lezer van Cannabis Invest de evolutie verder opvolgen.

In de toekomst zullen er vergelijkingen kunnen gelegd worden tussen onze CATAC-graadmeter, de HMMj, standaardmarkten, andere cannabisaandelen.. kortom kan u in de toekomst alles hier verder opvolgen.

Deze week zag er opnieuw uit als een bearish handelsweek doch beter dan vorige week. Verder brengt dit ons tot de centrale hoofdvraag:

Wie waren nu de 4 slechtste van deze week?

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

1) Future Farm Technologies  

Future farms is ook een Canadees aandeel wel is het iets anders dan de traditionele (medicinale) cannabisbedrijven. Ze hebben meerdere projecten lopen in de cannabis en landbouwindustrie. Hun missie bestaat er in om technologische oplossingen te bieden binnen de cannabis en landbouwindustrie die ervoor moet zorgen dat het eindproduct van hoge kwaliteit is. Kortom efficiënter werken, iets wat op langere termijn binnen de cannabisindustrie zeker kan zorgen voor sterke concurrentie en zo dus zal FFRMF een belangrijke speler worden op lange termijn. Deze week daalden ze wel met 18,36%. Deze week raakte ze een nieuwe bodem aan 0,09 USD, dit is hun allerlaagste punt sinds de beursintroductie.

2) Pyxus (PYX)

Pyxus is ondertussen al heel bekend geworden door het periodieke enorme dalingen en stijging. Deze week ging Pyxus opnieuw achteruit. Pyxus International Inc. is een wereldwijd agrarisch bedrijf met 145 jaar ervaring in het leveren van producten en diensten gespecialiseerd binnen dit gebied. Het bedrijf is gedreven door middel van een verenigd doel waarbij ze het leven van mensen willen transformeren.

Via deze weg trachten ze ook een betere wereld te creëren via hun gelieerde ondernemingen en betrouwbare leveranciers. Het bedrijf stond lange tijd bekend omwille van hun sigaretten/tabak maar wilt nu een andere weg inslaan via de implementatie van een cannabisindustrie.

Wie de grafiek kent, weet dat Pyxus heel fluctuerend is. Sinds hun bekendmaking dat ze gingen overstappen naar cannabis, steeg het aandeel op 1 maand tijd van plus minus 16 USD naar 43 USD om de maanden erop weer te dalen naar een ultieme bodem van 11,50 USD.

Na deze bodem zijn ze opnieuw verdriedubbeld naar 33 USD om nu opnieuw op 17,64 USD te staan. deze week ging Pyxus achteruit met 8,84%, waardoor ze het wel beter deden dan vorige week.

3) Acreage Holdings (ACRGF)  

AH is in tegenstelling tot een klassiek cannabis(kweek) bedrijf gespecialiseerd in investeringen binnen de cannabisindustrie, het bedrijf is gevestigd in New York US. Zij willen veilige en betaalbare cannabis voor ieder individu. De algemene doelstelling bestaat erin om wereldmarktleider te worden in de cannabisindustrie waarbij ieder individu gezonde en betaalbare cannabis kan hebben. Hierbij staat verticale integratie centraal. Deze week daalde hun koers met 8,55% en sloten ze af op 20,12$.

4) The green organic dutchman (TGOD)  

Dit aandeel was vroeger gekend onder de cannabisbelegger als een potentieel target voor een overname door Aurora Cannabis. Dit is een Canadees bedrijf dat onderzoek en ontwikkeling doet van producten op basis van cannabinoïden. Ze bieden cannabisproducten aan zoals: (organische) cannabis, oliën, edibles en zaden. Deze week daalde TGOD met 8,51%.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion
Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.