DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

Van de ene desastreuze handelsweek naar de andere. Enkel en alleen met de hulp van een paar kleinere aandelen die deze week heel hard naar boven gegaan zijn, heb je de mogelijkheid om toch nog van een portefeuillestijging te genieten deze week. Zo denk ik aan Green Growth Brands en aan Namasté Technologies die als een van de weinige een positieve week wisten te hebben.

Wat de CATAC-aandelen betreft, zien we deze week opnieuw een daling. Deze daling valt relatief gezien wel nog mee aangezien ze bij 4 van de 5 CATAC-aandelen beperkt bleef tot 3,20%, enkel Aphria gaat verder achteruit met 8,81%.

Over het algemeen was deze week bearisch waarbij de grootste verliezers deze week enorm daalden. Bij deze komen we bij de centrale vraag van deze week terecht.

Wie waren nu de 4 slechtste van deze week?

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

1) Wayland group (MRCCF)

Wayland is zeker en vast een bekende onder de cannabisbelegger, maar eerder dan met een negatieve connotatie met alles wat er fout loopt. Beleggen in Wayland kan als uiterst risicovol aanschouwd worden hoewel de koers heel laag ligt. Mij werd altijd aangeleerd om een vallend mes nooit op te vangen dus nu blijft de vraag of dit ook het geval is bij Wayland. Op een bepaald moment moet de bodem wel eens bereikt worden. De keuze om nu in Wayland in te stappen hangt volledig af van de hoeveelheid risico die je wilt nemen. Wayland group of het oude Maricann group is een Canadees bedrijf dat een verticale integratie doet. Interessant is dat ze zowel actief zijn in Canada als in Europa. Ze zijn voornamelijk actief in de medische sector. Deze week ging Wayland achteruit met 20,09% en sluiten ze zo de handelsweek af op 0,5194.

2) Pyxus (PYX)

Pyxus is ondertussen al heel bekend geworden door het periodieke enorme dalingen en stijging. Deze week ging Pyxus opnieuw achteruit. Pyxus International Inc. is een wereldwijd agrarisch bedrijf met 145 jaar ervaring in het leveren van producten en diensten gespecialiseerd binnen dit gebied. Het bedrijf is gedreven door een verenigd doel waarbij ze het leven van mensen willen transformeren. Via deze weg trachten ze ook een betere wereld te creëren via Pyxus, hun gelieerde ondernemingen en betrouwbare leveranciers. Het bedrijf stond lange tijd bekend omwille van hun sigaretten/tabak maar wilt nu een andere weg inslaan en sinds enkele maanden bezig met het implementeren van een nieuwe cannabisstrategie. Wie de grafiek kent, weet dat Pyxus heel fluctuerend is. Sinds hun bekendmaking dat ze gingen overstappen naar cannabis, steeg het aandeel op 1 maand tijd van plus minus 16 USD naar 43 USD om de maanden erop weer te dalen naar een ultieme bodem van 11,50 USD. Na deze bodem zijn ze opnieuw verdriedubbeld naar 33 USD om nu opnieuw op 19,35 USD te staan. Deze week ging Pyxus achteruit met 15,24%. Het fluctueert dus enorm en daarom wenst Cannabis Invest de Pyxus-belegger veel geluk.

3) Golden Leave Holdings (GLDFF)

Golden Leave Holdings is een pennystock die heel sentimentsgvoelig kan aanschouwd worden, bij een klassieke hause binnen de cannabisindustrie, kan het al eens snel gebeuren dat Golden Leaves verdriedubbeld en dan verwijs ik zeker en vast naar begin 2018. Golden Leave Holdings kweekt en verkoopt cannabisolie en bloemenproducten via hun dochterondernemingen. Het bedrijf is gevestigd in Oregon en heeft ook een verkoopwinkel onder naam van Left Coast Connections. Deze week ging de koerswaarde achteruit met 13,71%.

4) Canntrust holdings (TRST.TO)  

Het bedrijf Canntrust plant, oogst en verspreid medicinale cannabis(producten) in Canada. Verder verkoopt het gedroogde cannabis en olie aan hun klanten welke verkregen kunnen worden op basis van een medisch voorschrift uitgegeven door de gezondheidszorg van Canada. Daarnaast heeft Canntrust heeft in 2018 ook de Canadian Cannabis Award gewonnen.

Dit is een jaarlijks uitreiking die wordt gedaan binnen de cannabisindustrie. Ze wonnen onder meer de prijs van beste producent van het jaar. Op zich is hetgeen slecht aandeel, eind 2018 haalde het zijn yearly low, toenmalige investeerders zouden nu zeker en vast beloond zijn geweest. Na tegenvallende resultaten en de algemene verzwakking van de cannabissector daalde Canntrust verder naar 8,12 CAD wat een daling van 11,55% betekent.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion
Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.