DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

CATAC-aandelen kunnen beschouwd worden als een mooie graadmeter van de cannabisindustrie. Deze week was opnieuw bearish hoewel er ook wel leuke groeiers waren, denk maar aan canopy growth die toch mooi met 5,80% wist te stijgen. Verder wist enkel nog het aandeel Aurora te stijgen van de overige CATAC-aandelen.  

Cronos en Tilray doen verder wat ze afgelopen dagen/weken gedaan hebben namelijk waarde verliezen. Aan respectievelijk 48,97 USD en aan 21,11 CAD kan de vraag gesteld worden of een bodem al dan niet gehaald is. Technische analysten vinden het ook moeilijk om een nieuw steunpunt op Tilray te bepalen.

Het was dus globaal gezien een slecht week voor de meeste cannabisaandelen hoewel er ook een paar aandelen zijn die goed gestegen zijn. Omdat het grotendeels dales waren besluit Cannabis Invest om deze week hierover te schrijven.

En wie waren nu de 4 slechtste van deze week?

Aphria (APH.TO)

Deze week kwamen er tegenvallende cijfers van Aphria naar boven. Hierop kwam het CATAC-aandeel in een slecht daglicht te staan en ging vervolgens onderuit van 13,41 naar 10,25 wat een daling van 23,56% voorstelt. Aphria is een Canadees bedrijf met een licentie om medische cannabis en olie te verkopen. Ze onderscheiden zich door hun volledige productie via serres te organiseren en bovendien beschikken ze over een enorm goede patiëntkennis. Enkele maanden geleden kelderde de koers van Aphria wegens de publicatie van een short-rapport. Weken erop klom de koers opnieuw sterk omhoog. Hopelijk voor Aphria en de beleggers zien ze het opnieuw als een opportuniteit om in te stappen en te stijgen.

Namaste Technologies (NXTTF)

De belegger die in Namaste geïnvesteerd heeft, of het nu een week of 3 maanden geleden is, zal alleszins spijt hebben van zijn belegging. Deze week wist de “Amazon van de cannabisindustrie” weer een nieuw dieptepunt te halen op 0,39 USD. Namaste Technologies is onder veel (ervaren) beleggers gekend als de “Amazon” in de cannabismarkt. En is dus actief als een retailer van cannabis gerelateerde producten. Namaste heeft zijn hoofdzetel in Vancouver Canada. Deze week wist het nog maar eens een te dalen met 18% en sloot de handelsweek af op 0,41 USD.

Emerald Health Therapeutics (EMHTF)

Emerald Health Corp is een Canadees bedrijf dat medicinale cannabis oogst en verkoopt. Op hun website claimen ze anders te zijn omdat het bedrijf werd opgericht door wetenschappers en waarbij de patiënt op de eerste plaats komt doormiddel van een zo goed mogelijk product te leveren in plaats van enorme winsten te willen maken. Deze week daalde de koers alleszins met 13,84%, benieuwd hoe ze het volgende week verder doen.

Pyxus (PYX)

Pyxus International Inc. is een wereldwijd agrarisch bedrijf met 145 jaar ervaring in het leveren van producten en diensten gespecialiseerd binnen dit gebied. Het bedrijf is gedreven door een verenigd doel waarbij ze het leven van mensen willen transformeren en om zo ook een betere wereld te creëren zijn Pyxus International en gelieerde ondernemingen betrouwbare leveranciers. Ze hebben verder betrouwbare en duurzame producten. Het bedrijf stond lange tijd bekend omwille van hun sigaretten/tabak. Het bedrijf wil nu een andere weg inslaan en sinds enkele maanden bezig met het implementeren van een cannabis strategie. Technisch gezien kan je het aandeel als heel fluctuerend beschouwen. Sinds hun bekendmaking dat ze gingen overstappen naar cannabis, steef het aandeel op 1 maand tijd van plus minus 16 USD naar 43 USD om de maanden erop weer te dalen naar een ultieme bodem van 11,50 USD. Na deze bodem zijn ze opnieuw verdriedubbeld naar 33 USD om nu opnieuw op 17 USD te staan. Het fluctueert dus enorm, ik wens de belegger hier alvast veel succes!

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.