De 4 grootste wekelijkse dalers

DE 4 GROOTSTE WEKELIJKSE DALERS

CATAC-aandelen kunnen beschouwd worden als een mooie graadmeter van de cannabisindustrie. Net zoals vorige keer wanneer ze alle 5 daalden en het een negatieve indicatie van de markt weergaven, doen ze op dit moment exact hetzelfde. In ons uitgebreide lijstmet aandelen waarover we elke week schrijven, zijn er maar enkele die deze week toch wisten stijgen.

Deze week was dus heel bearish en dit (om terug te komen op de CATAC-aandelen) is meer dan duidelijk. Canopy, Aurora, Tilray, Aphria en Cronos verloren deze week respectievelijk 2,81%, 3,16%, 11,14%, 0,15% en 8,26%.

Meer en meer verhalen komen naar boven dat zowel Tilray als Cronos overgewaardeerd zouden zijn, wat mij betreft zijn ze de laatste weken alleszins al veel beurswaarde verloren. En dus rest ons de vraag of deze neerwaartse spiraal verder gaat, of juist niet en dat we de bodem bereikt hebben. Ik hou ze op dit moment nog goed in de gaten, een goede breakout strategie kan op deze twee aandelen misschien wel wonderen opleveren.

Verder kreeg Canopy deze week een negatieve opmerking van de scotiabank waarbij deze zei dat ze ‘een minder grote winst dan voorzien’ zouden kunnen afleveren. Het is wachten op de cijfers van Canopy om scotiabank al dan niet gelijk te geven.

Het was dus kortom een slecht week voor quasi alle aandelen in de cannbissector, maar wie ging er het hardst onderuit?

Green Growth Brands (GGB) -15,35%

Het bedrijf is een lifestyle gericht bedrijf in consumentenproducten dat gezondheid, welzijn en geluk viert. Ze zijn bezig met de teelt, verwerking en verkoop van cannabis, tetrahydro cannabidol, cannabidiol en cannabis-geïnfuseerde consumentenproducten. In de komende 12 maanden is het bedrijf voornemens zijn retail- en groothandelsactiviteiten voor cannabis en zijn CBD-producten voor consumentenproducten uit te breiden door een combinatie van strategische partnerschappen, fusie- en overname activiteiten en het vastleggen van organische licenties. De doelstellingen van het bedrijf zijn het vestigen van winkel documenten voor cannabis, of anderszins van toepassing zijn op dergelijke licenties, in verschillende staten binnen dat tijdsbestek, in overeenstemming met de staatswetten. Dergelijke activiteiten zullen zich richten op die bepaalde staten waar cannabis is gelegaliseerd voor medisch en / of recreatief gebruik op staatsniveau. Het bedrijf geniet natuurlijk ook bekendheid door het vijandige overnamebod op CATAC aandeel Aphria. Terug te lezen in onze terugblik op de maand december. Afgelopen week een stevig verlies van 15,56%. Het aandeel staat dan ook op nummer 1 van de grootste dalers in week 15.

Ianthus Capital holdings (ITHUF) -14,75%

iAnthus Capital Holdings, Inc. bezit en beheert de beste gecertificeerde cannabisteelt-, verwerkings- en apotheek faciliteiten in de Verenigde Staten en biedt beleggers een gediversifieerde blootstelling aan de Amerikaanse gereguleerde cannabisindustrie. IAnthus is opgericht door ondernemers met tientallen jaren ervaring op het gebied van operations, investment banking, corporate finance, rechten en healthcare services en biedt een unieke combinatie van kapitaal en hands-on operationele en management expertise. Het bedrijf gebruikt deze vaardigheden om operaties in zes staten te ondersteunen. Afgelopen week was geen goede week. Met een verlies van 14,75% staat het bedrijf op plaats 2 uit onze lijst grootste dalers van week 15.

Cannabis Sativa (CBDS) -14%

Cannabis Sativa, Inc. ontwikkelt via haar dochterondernemingen huidverzorgingsproducten op basis van kruiden in de Verenigde Staten en daarbuiten. Het bedrijf biedt Recover, een diep doordringende helende balsem die wordt gebruikt om pijn te verlichten voor pijnlijke spieren, gewrichten, jicht en rugpijn; Trauma Cream, een crème voor gemengde infusie van cannabinoïden en THC; Face Garden, een antioxiderende vochtinbrengende crème voor het gezicht; Body Garden, een vochtinbrengende bodylotion; en Lip Garden, een verzachtende balsem. Het biedt ook Wild Earth Naturals en hi-branded heren- en damesmode T-shirts en sweatshirts, evenals caps en koffiemokken via Website, wildearthnaturals.com. Daarnaast exploiteert het bedrijf iBudtender, een online portaal dat informatie en patiënt beoordelingen biedt over marihuana-dispensaria, cannabisbedrijven, eetwaren, concentraten en producten; en PrestoCorp, een online tele geneeskundeplatform dat artsen toegang biedt tot een veilige en vertrouwelijke manier om een ​​medische marihuana-aanbeveling te krijgen met behulp van veilige video conferentietechnologie. Cannabis Sativa, Inc. is gevestigd in Mesquite, Nevada. Het bedrijf verloor afgelopen week 14% van zijn waarde op de beurs.

Pyxus (PYX) -13,56%

Pyxus is ondertussen ook al een ‘oude rot’ bij de actieve cannabisbelegger. Voor wie het aandeel toch nog niet kent of Cannabis Invest nog niet lang volgt, dan kan ik meedelen dat Pyxus International incorporation een wereldwijd agrarisch bedrijf met 145 jaar ervaring in het leveren van producten en diensten (voornamelijk in de tabakssector) is. Zij zijn gedreven door een verenigd doel, namelijk om het leven van mensen te transformeren en om een betere wereld te creëren. Pyxus International en gelieerde ondernemingen hebben door hun geschiedenis reeds betrouwbare leveranciers en consumenten welke ze op verantwoorde wijze verkregen hebben. Lange tijd stond het bedrijf bekend vooral om de sigaretten, maar nu wil het bedrijf een andere weg inslaan en zich ook mengen in de cannabissector. Afgelopen week een daling van 13,56%, goed voor de 4e plaats.

Denkt u nu, kansen genoeg om (bij) te kopen ,en zoekt u een goede broker, bekijk dan eens ons artikel over Lynx. Hierin leggen wij uit waarom we voor deze broker kiezen.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.