WEEKLY UPDATE

Na een maand weg te zijn geweest lijkt het erop dat, buiten een nieuwe achteruitgang van de globale cannabismarkt, Cannabis Invest niet veel gemist heeft. Op één maand tijd zagen we een achteruitgang van onze geliefde CATAC-etf van 36,53$ naar 33,16$ wat een daling van bijna 10% inhoudt. Indien we terugkijken naar de introductie van de etf aan een waarde van 50$, dan merken we dat de waarde hiervan met maar liefst 33,68% afnam. Dit zijn cijfers waar wij als team niet trots op kunnen zijn. 

De reden achter deze dalingen waren ongetwijfeld de bekendmakingen van de cijfers van verschillende CATAC-aandelen en de algemene negatieve trend waar de sector zich in bevindt. De afgelopen maanden kreeg de belegger al de cijfers te verwerken van Aphria, Canopy Growth, Tilray en onlangs ook de cijfers van Aurora Cannabis. Deze bleken gemengde gevoelens op te wekken bij de belegger. 

We merken op dat Aurora de laatste weken ook enorm gedaald is, de reden van de daling van Aurora vinden we terug bij de bekendmaking van hun cijfers. Het management gaf een verwachte omzet tussen 100$ en 107$ miljoen aan te dragen, maar Wallstreet vond deze cijfers nog vrij laag en gokte op een omzet van 108$ miljoen dollar. In realiteit bleek Aurora “maar” een omzet van 98$ miljoen te hebben gerealiseerd, de eerste reden waarom de koers kelderde.

Een volgende reden vinden we terug bij de analisten over acb. De laatste drie maanden kreeg het bedrijf 4 maal een buy, 5 maal een hold en 2 maal een sell te horen. Het blijkt dus dat de analisten ook verdeeld zijn over de toekomst van Aurora cannabis. Hierbij is het misschien interessant te weten waarom analisten zouden overgaan tot een verkoopadvies. De hoofdreden hiervoor is het feit dat de analisten denken dat de winstgevendheid van cannabisbedrijven en in dit voorbeeld Aurora Cannabis eerst slechter zal worden alvorens het beter zal worden. Die twee redenen zorgden de laatste week voor een daling van de koers. Deze week daalde aurora met maar liefst 15,63%. 

De beleggingswereld draait niet enkel om Aurora cannabis alleen, daarom is het misschien ook interessant te weten wat de overige aandelen binnen deze markt deden.

Azarius vaporizers

 Wie waren nu de drie grootste dalers van deze week?

1) Beleave Incorporation (BLEVF) 

Beleave ging deze week met maar liefst 24% onderuit en sloot de handelsweek af op 0,0304 $. Dit is tevens hun jaarlijks dieptepunt. Bij de meeste grafieken in de cannabismarkt zien we dat de bedrijven een jaar geleden stilaan op een hoogtepunt stonden om vervolgens te dalen tot eind december, vervolgens was er een lichte opleving na december tot en met eind februari om nadien tot en met de laatste handelsweek af te nemen, iets met het opvangen van een vallend mes. Inzake Beleave herkennen we deze grafiek ook.

Een positief punt inzake Beleave kunnen hun kwartaalcijfers zijn die op 30 september bekend worden gemaakt. Voor wie het bedrijf niet kent, Beleave opereert voornamelijk in de medicinale sector, verder zijn ze ook voor een deel actief in de recreationele sector. Beleave heeft een netwerk aan medicinale cannabis-ziekenhuizen in Ontario en Quebec. Dit Canadees bedrijf verkoopt de cannabis via winkels waar ze relaties mee hebben en via het internet. Beleave heeft ook een partnership met het Duitse Cannimed waardoor ze medicinale cannabis in Duitsland kunnen en mogen leveren.

2) Canntrust holdings (TRST.TO)  

De (actieve) cannabisbelegger weet al even dat canntrust ziek is. Na hun schandaal van enkele maanden geleden inzake het illegaal kweken stuikte de koers volledig in elkaar. Sinds begin dit jaar daalde het aandeel reeds meer dan 80%, deze week daalde het aandeel met 19,63% en bereikte tevens een nieuwe all-time-low op 1,13 CAD. Canntrust verloor zijn licentie van health canada om te produceren wegens het illegaal kweken, de nieuwe ATL gaf een gepast antwoord op deze beslissing.

Canntrust plant, oogst en verspreid medicinale cannabis(producten) in Canada voor zover zij hiertoe nog gemachtigd zullen zijn in de toekomst. Het verkoopt gedroogde cannabis en olie aan hun klanten welke gebaseerd zijn op medicijnvoorschriften komende uit de gezondheidszorg van Canada. Binnen de beleggingswereld durven ze al eens vaker zeggen ‘buy the red and sell the green’ in dit opzicht zou je dit ook kunnen toepassen bij Canntrust holdings, hierbij blijft alleen al de vraag of Canntrust zonder vergunning wel zal kunnen overleven. 

3) Kushco holdings (KSHB)  

Net als Beleave bereikte ook Kushco deze week zijn laagste punt over de laatste 52 weken. In voorgaande edities van de weekly update zijn er al enkele bedrijven vermeld geweest die hun laagste punt YTD bereikt hadden, nu merkt Cannabis Invest ook op dat sommige koersen lager beginnen uitvallen ten opzichte de daling van eind december vorig jaar, opnieuw het verhaal over het vallend mes en het opvangen ervan. Achter de daling van Kushco is er per definitie niet meteen een reden waarom dit zo verliep, ze hebben zelf hun verwachte winstcijfers behaald in het laatste kwartaal. Vermoedelijk surft Kushco gewoon mee op de negatieve golf binnen de cannabisindustrie.

Kushco is actief in de globale cannabisindustrie, dit houdt zowel de CBD als de recreationele cannabis in, hoewel ze nooit fysiek in aanraking komen met de planten hebben ze de afgelopen jaren tot meer dan 1 miljard pakketjes verstuurd die met cannabis te maken hebben. Het bedrijf werd opgericht in 2010, het is actief in de vijf grootste US cannabis staten en ook in Canada.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Algemene conclusie: week na week merkt Cannabis Invest een achteruitgang op van de cannabisaandelen. Aphria legde als enige CATAC-aandeel enorm goede cijfers neer die de belegger dan ook kon verrassen, een sterke stijging van de koers was toen ook van toepassing.

De markt is op dit moment radeloos en heel wanhopig op zoek naar zulke momenten. Hierbij kijkt Cannabis Invest met volle verwachtingen uit naar de legalisatie van edibles die hopelijk een nieuw positief momentum kunnen creëren voor de cannabisaandelen.

Wilt u zelf kunnen handelen in alle CATAC-aandelen en vele andere cannabisaandelen?

Bekijk dan zeker het informatiepakket van de broker met het grootste aanbod voor alle cannabisaandelen tegen een goedkoop makelaarsloon!

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.