Cijferseizoen in cannabisland

Cijferseizoen

Na een heftige periode voor de Canadese LP’s (licensed producer in Canada) en de Amerikaanse MSO’s (multi-state operators in de VS) willen beleggers wel eens weten waar ze aan toe zijn. Blijft de dalende trend intact of gaan we naar het einde van 2019 toch weer een periode in van stijgende koersen.

In Bnn Bloomberg “tipte” Cantor Fitzgerald analist Pablo Zuanic dat de bodem van de Canadese LP’s gevonden is. De reden hiervoor zou liggen in de sterk aantrekkende verkoopcijfers, de aankomende rec. 2.0 met zijn eet-en drinkwaren en de verwachting van een verkoopcijfer van 2,4 miljard CAD in 2020.

Dat Pablo Zuanic kort geleden nog zwaar negatief was over diezelfde industrie maakt schijnbaar niets uit en ook dit tekent de industrie. Naast de vele websites die betaalde content aanbieden – die met de dag als blad van de boom kan draaien in advies – zijn er dus ook veel analisten aan het werk.

Ook deze analisten en hun rapporten draaien zo vaak met hun adviezen dat ze nauwelijks nog serieus genomen kunnen worden. Dit tot groot ongenoegen van de particuliere belegger die moeite heeft tussen de bomen het bos nog te kunnen zien.

Azarius headshop: grinders, bongs, dabbing, weegschalen en meer


Technische Analyse

Door gebruik te maken van technische analyse kan er perfect gehandeld worden in de cannabisindustrie. Doordat de volatiliteit ontzettend hoog is, is er veel koersbeweging en daar leven day- en swingtraders van. Heb je een goede zak geld ter beschikking dan valt er dus dagelijks poen te verdienen. Zorg echter dat je goed weet waaraan je begint.  Plan de trade en trade het plan. Falen om te plannen is immers plannen om te falen.

Omdat veel particuliere beleggers in de sector beginners zijn, vinden er bij tijden ware slachtpartijen plaats. Een trendverandering gaat ontzettend snel en eist veel “slachtoffers”. De professionals weten wat ze doen en zullen met zo mogelijk een klein verlies verkopen, waar de amateur achter blijft in een dramatische hoop, geloof en liefde show.

Kennis nemen van de technische analyse kan dus helpen om trends te bepalen, wanneer een aandeel dus eigenlijk te hoog geprijsd is en het tijd is te verkopen of natuurlijk wanneer het laag staat en het tijd wordt om te kopen.

Fundamentele Analyse

Naast de technische analyse heb je natuurlijk ook de fundamentele analyse. Daarbij ga je kijken of het bedrijf waar je in geïnteresseerd bent wel aan de (rand)voorwaarden voldoet om er je zuurverdiende centen in te stoppen. 


Bij diepgravend onderzoek dient soms de onderste steen boven te geraken om een goed beeld van de situatie bij een bedrijf te schetsen.


– Wie is de CEO en de rest van het bestuur? Wat hebben zij voor een track-record en worden ze als succesvol en integer gezien?

– Wat zijn de huidige omzetten? Plannen zijn mooi maar uiteindelijk gaat het om de praktijk en die vind je in de cijfers terug.
– Wat zijn de plannen van het bedrijf en weten ze zich tot nog toe aan hun eigen deadlines te houden. Zo niet, waar lag dit aan?

– Hoeveel uitstaande aandelen heeft het bedrijf? Met andere woorden, hoe groot is de taart waar je een stukje van wilt bezitten?

– Wat zijn de groeimogelijkheden? Je wil wel weten of het bedrijf kans maakt om door te groeien.

– Verwacht marktaandeel. Het verwachte marktaandeel zegt een hoop over de omzet die ze kunnen genereren. Ook het marktsegment en de marges wil je leren kennen.

– Hoe gaat het financieel? Heeft het bedrijf nog voldoende cash in kas (cash burn) of moeten ze snel weer geld aantrekken door te lenen of nieuwe aandelen uit te geven?

– Uitgavenpatroon. Zoek uit of de kosten die gemaakt worden wel marktconform zijn. Zo niet, waar ligt dit aan?

Er is natuurlijk nog veel en veel meer dat je in de gaten kunt houden. Als dit als veel werk klinkt dan luidt het simpele antwoord: dat klopt. Een goede belegger wordt je niet in een paar maanden door af en toe eens een artikel te lezen. Er gaat tijd in zitten en echte studie. Beleggen is een “werk”woord.

Kennis is macht en het geeft net dat stukje overzicht waardoor je weet dat zorgen maken overbodig is.

Kwartaalstukken

De komende maand komen vele van de belangrijkste wietbedrijven weer met de cijfers naar buiten. Dat is een prima indicator om (fundamenteel) te analyseren hoe het gaat met het bedrijf waar je interesse in hebt. Hieronder vindt u de data van de verschillende bedrijven.

Earnings data veranderen soms, het best van al kan je je informeren via de homepage van het bedrijf zelf. Schrijf je in op de mailing list van het bedrijf als ze er een hebben. Je kan ook deze website en deze website raadplegen.

COMPANY (Tickers)DATA
KushCo Holdings (KSHB)7-11-2019
Cronos Group (CRON)12-11-2019
Acreage Holdings (ACRG/ACRGF)12-11-2019
Canopy Growth (CGC/WEED)14-11-2019
Canopy Rivers (RIV/CNPOF)14-11-2019
TGOD (TGOD/TGODF)14-11-2019
Aurora (ACB)14-11-2019
Curaleaf (CURA/CURLF)19-11-2019
TILT (TILT/TLLTF)20-11-2019
iAnthus (IAN/ITHUF)20-11-2019
Green Thumb (GTII/GTBIF)20-11-2019
MedMen (MMEN/MMNFF)26-11-2019


Conclusie

Wanneer je een mooie groeibriljant van een industrie als de cannabisindustrie hebt ontdekt, dan kan dit zomaar betekenen dat je voor het eerste van je leven gaat beleggen. Een particuliere belegger die in eigen beheer zijn geld belegt heeft bij de start direct een behoorlijke achterstand op de professionals.

Nog buiten de kennis heb je namelijk nooit dezelfde tools en kunt dus niet gebruik maken van de best voorhanden zijnde technieken. Toch kun je door het ontwikkelen van inzicht via studie best goede zaken doen op de beurs. Om hierbij te helpen schreven wij al meerdere artikelen die u bijvoorbeeld hier en hier en hier kunt terug vinden.

Ook kan uw broker u een zeer leerzaam platform bieden wanneer je de juiste weet te vinden. LYNX is zo’n broker die veel doet aan klantenservices en de beginnende maar ook gevorderde belegger graag nog verder helpt.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion
Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.