Cijferseizoen, de stand van zakenCanadese LP’s brengen slechte kwartaalstukken uit.

Ondertussen is het wel duidelijk dat zo goed als alle Canadese LP’s deze week zeer matige tot dramatische kwartaalcijfers naar buiten brachten. De markt spoelt de kwartaalstukken door het toilet en shorters hebben weer een heerlijke week achter de rug.Week 46: (Grote LP’s die kwartaalstukken uitbrachten)

Licenced ProducerEind week 45 Eind week 46Verschil in percentage
Organigram4,76 CAD3,04 CAD-36,13
Cronos11,16 CAD8,36 CAD-25,9%
Tilray23,27 USD19,93 USD-14,35%
Canopy27,96 CAD20,29 CAD-27,43%
Aurora 5 CAD3,59 CAD-28,2%


Financiën

Grizzle.com schreef begin vorige maand al over het feit dat er verschillende LP’s grote moeite hebben om aan hun financieel verplichtingen te kunnen voldoen, nu en in de nabije toekomst.

Aurora Cannabis bijvoorbeeld had nog maar 1 jaar om nieuw kapitaal aan te trekken bij hetzelfde uitgavenpatroon als daarvoor. Wanneer de uitgaven echter blijven stijgen komt een problematische situatie wel heel snel op je af.

Azarius headshop: grinders, bongs, dabbing, weegschalen en meer

Gevolgen

Doordat dit voor Aurora waarheid is geworden dienen ze draconische maatregelen te nemen in de vorm van het stilleggen van faciliteiten die gebouwd worden/werden voor onbepaalde tijd. Het gaat om Aurora Nordic 2 (Odense, Denemarken) en Aurora Sun (Alberta, Canada). Dit allemaal om 190 miljoen CAD te besparen.

Aurora Nordic 2 heeft de grootte van 1 miljoen square feet. Aurora Sun heeft de grootte van 1,6 miljoen square feet.

Dit is wat ze erover schreven in hun kwartaalstukken.

“In an effort to expand responsibly in line with global demand, the Company has made the decision to immediately cease construction activity at its Aurora Nordic 2 facility in Denmark, which is expected to save approximately $80 million over the next 12 months. Aurora Nordic 1, a 100,000 square foot facility located in Odense, Denmark, is fully completed, has received a production license, and the Company expects to receive a license to sell shortly. Furthermore, the Company has decided to defer the majority of the final construction and commissioning activities at its Aurora Sun facility for the foreseeable future which is expected to conserve approximately $110 million of cash. With the work completed to date, both the Aurora Nordic 2 and Aurora Sun facilities are now fully enclosed. The Company expects to have at least six flower rooms completed and in operation at Aurora Sun in 2020, for a total of 238,000 square feet. As global demand develops, or as Aurora’s market share in the global cannabis market increases, we will reactivate these projects.”

Aurora heeft (nog) geen deal als Canopy Growth-Constellation Brands, Cronos Group-Altria of Hexo-Molson Coors maar lijkt er op het moment nodig naar op zoek te moeten gaan. Als er namelijk niet snel een kapitaalinjectie komt zullen de problemen alleen maar groter worden.

Eerdere analyse

Bij een eerdere technische analyse begin juni toonden wij aan dat de kans van het voortzetten van de neerwaartse trend toendertijd zeer waarschijnlijk was. Aan de hand van de “elliott wave theory” werd dit scherp uiteen geschreven.

Ook werd er in hetzelfde artikel uitgelegd hoe je je positie kunt beschermen tegen dit soort dalingen. Later deden we dit hier nog eens.Samenvattend

Niet alleen Aurora Cannabis maar ook veel andere LP’s verkeren in zwaar weer. Dit ligt deels aan de rommelige uitrol van de legale recreatieve cannabis reglementen en deels aan de wijze waarop de verschillende LP’s zijn opgebouwd.

Kapitaal is op het moment lastig aan te trekken en de eerder zo verwende belegger is de wanhoop nabij door het gebrek aan winstgevendheid en andere resultaten. Canopy Growth en HEXO lieten weten personeel te gaan ontslaan om de kosten te drukken. Aurora kiest ervoor om de bouw van hoogwaardige faciliteiten stil te leggen. Dit komt ze al maanden duur te staan en dat was deze week niet anders.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Aphria

Het cijferseizoen liet zien dat de LP’s er nog lang niet zijn en dat winstgevendheid op uitzondering van Aphria na nog in de verre toekomst ligt. Aphria is nu (voor even?) de koning van Canada. Hoe anders waren de kaarten een klein jaar geleden voor Aphria nog geschud toen ze de schlemiel onder de LP’s waren. Dit na het short report in december 2018. Het kan verkeren.

Tot slot

De sector is net een jaar draaiende in Canada en dat ging niet zonder slag of stoot. Toch zullen er winnaars tevoorschijn komen die een dikke boterham zullen gaan verdienen voor henzelf en haar aandeelhouders.

Ook komt de VS steeds verder om de hoek kijken en ontwikkelen bijvoorbeeld Mexico en Europa zich ook snel op het gebied van cannabis acceptatie en wetgeving.

Wilt u profiteren van deze trend dan raden wij aan om een goede broker in de hand te nemen. Lees hier waarom wij voor LYNX gaan.

Posts created 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.