Aurora Cannabis: deel 1

Tijdens de Mexican Cowabungle operatie in 2010 werd er 105 ton (105 000 kg) aan marihuana in beslag genomen met een toen geschatte waarde van 426 miljoen dollar. Kortom een hoop geld en dan denk ik bij mezelf, spijtig dat hiervan niets naar het legale circuit doorstroomt in een soort van belasting/taks die in sociale doeleinden kan geïnvesteerd worden.

Sinds 2018 is dit probleem zich deels aan het uitklaren als gevolg van de legalisering van de cannabisplant. Binnen deze, sinds kort, legale sector zijn de bedrijven als paddenstoelen uit de grond geschoten. Eén van de grootste (al dan niet dé grootste) is Aurora cannabis. Zij wisten het eerste kwartaal van 2019 rond de 7000 kg te verkopen waarbij ze op de tweede plaats kwamen te staan na Canopy Growth die er 10 102 kg verkocht. Beiden gecombineerd is dat nog altijd minder dan 20% van de in beslag genomen cannabis in 2010.

Het verhaal wordt zelfs nog beter, volgens statistieken blijkt dat Canadezen gemiddeld 5 miljard CAD per jaar spenderen aan hun (toenmalig illegale) cannabis. Er is dus nog groeipotentieel. Verder rest nog de vraag hoe snel dat andere landen gaan volgen.

Wietzaden, cannabis, autoflowering zaden, Greenhouse, Dutch Passion

Wie is Aurora cannabis?

Alvorens verder te gaan over Aurora cannabis kan het interessant zijn om even een korte beschrijving van het bedrijf en zijn geschiedenis te geven. Het is een Canadees gelicenseerd cannabisbedrijf dat zijn hoofdzetel in Edmonton (Canada) heeft.

Aurora is opgericht in 2006 door Terry Booth, Steve Dobler, Dale Lesak en Chris Mayerson. Booth en Dobler investeerden elk 5 miljoen CAD en hiermee kochten ze hun eerste stuk grond, een perceel van 160 are groot in Alberta. In Canada kreeg Aurora als allereerste cannabisteler een licentie. Sinds 27 november 2014 mochten ze medicinale cannabis verkopen wat een hele weg voor hen heeft blootgelegd, overnames in Canada en Europa bleven dan ook niet weg.

In februari 2016 kregen ze een nieuwe licentie om cannabisolie te produceren, 11 maanden later op 10 januari 2017 kregen ze ook de licentie om cannabisolie te mogen verkopen. Verder willen ze nu ook inspelen op het gebruik van recreationele cannabis voor volwassenen, dit doen ze voorlopig via:

 • Aurora: in the Canadian Rocky’s faciliteit die hoog in de bergen ligt en waarbij er gepronkt wordt over de zuiverheid en kwaliteit van de cannabis.
 • Altavie: dit zijn cannabisproucten voor de elitaire cannabisgebruiker stelt aurora. Dit biedt een verrijking van de emotionele, fysieke en mentale ontwikkeling aan.
 • SanRafael71: verwijzing naar de Californische stad en waar de eerste cannabisvibe ontstond.
 • Woodstock: verwijst uiteraard naar de iconische tijd waarbij onder andere cannabis centraal stond. Nu, enkele jaren later zal het gebruikt worden als cannabisproduct voor de muziek en festivalliefhebber.

De productiefaciliteiten van Aurora cannabis

Aurora was op de hoogte van dit groeipotentieel in de cannabismarkt en door de verschillende overnames tijdens de laatste maanden zouden ze op hun peak tegen midden 2020 zeker 500 000 kg moeten kunnen produceren ofwel 70 keer meer als het vorige kwartaal, de omzet zal dan ook volgen.

Sinds kort heeft Aurora ook zijn grootste productiefaciliteit vergroot (Aurora sun). Deze faciliteit heeft haar productie verhoogd van 150 000 kg per jaar naar 230 000 kg per jaar. Hierdoor zal Aurora in staat zijn om 40% meer dan het gemiddelde te produceren in Canada. Tegenwoordig zijn ze actief in 24 verschillende landen. Verder heeft aurora op dit moment 13 productiefaciliteiten welke hieronder gerangschikt zijn per geproduceerd volume:  

 • Aurora Sun: deze heeft zijn naam niet gestolen omdat het bedrijf in “medicine hat” ligt. Een van de zonnigste steden in Canada. Aurora Sun biedt een slordige 21 voetbalvelden aan cannabis, wat een jaarlijkse capaciteit van meer dan 150 000 kg kan dienen.
 • Aurora Nordic: is gevestigd in Odense Denenmarken dat gebouwd wordt onder Europese wetten en standaarden. Het zal een hybride plantage worden waarbij er ook veel nieuwe technologie gebruikt zal worden. Iets wat op lange termijn belangrijker kan worden om efficiënt te kunnen groeien. Deze vestiging zal een 120 000 kg per jaar kunnen opleveren.
 • Aurora Nordic 2: dit is de tweede vestiging die actief is in Denenmarken. Momenteel staat deze wel nog in opbouw. Bij volle productie zou deze evenveel als zijn broer ‘Nordic’, dus ook 120 000 kg per jaar, moeten kunnen produceren.
 • Aurora Sky: deze faciliteit ligt strategisch (te Edmonton) en heeft een capaciteit van 100 000 kg per jaar als deze op volle toeren draait. Het interessante hierbij is zijn ligging aan de internationale luchthaven.
 • Medrelief exeter: bevindt zich in Exeter (Canada). Iets meer dan een jaar geleden heeft Medrelief (voor de overname door ACB) deze faciliteit gekocht voor 21,5 miljoen CAD plus 225 083 aandelen van Medrelief. Op volle productie biedt het 100 000 kg per jaar aan.  
 • Medrelief bradford: Dit is de tweede faciliteit van de medrelief deal. Deze zou een productie tussen 9000 en 28 000 kg per jaar kunnen genereren.
 • Cannimed: vorig jaar heeft Aurora zijn concurrent opgekocht voor ongeveer 1 miljard Canadese dollar. Cannimed werd in 1998 opgericht en was de eerste cannabisteler met een licentie voor medicinale cannabis. Op volle toeren kan cannimed 9000 kg genereren.
 • Whistler en pemberton: begin vorige maand ronde Aurora de deal af met Whistler. Het leuke hieraan is dat Whistler een exceptioneel cannabisproduct de organische gecertificeerde BC Bud aanbiedt. Nog een interessant weetje over Whisteler is dat ze tot de eerste 10 cannabisbedrijven behoren die een licentie gekregen hebben, daarnaast zijn ze ook de eerste met een licentie om organische cannabis te ontwikkelen. Het bedrijf zal tussen 5000 en 15 000 kg kunnen produceren.
 • Aurora MTN, Medrelief Markham, Aurora EAU en Aurora Via: Tenslotte komen we aan de kleine vissen toe (in vergelijking met de grootte van Aurora). Deze vier vestigingen produceren elk gemiddeld een 4400 kg per jaar.  

De conclusie is dat Aurora cannabis al enorm veel vestigingen heeft, die bovendien ook internationaal actief zijn. Geo-strategisch staan ze klaar om zo verder in te springen op de legalisatiegolf in Europa en daarbuiten. Het laatste kwartaal werd er 7000 kg geproduceerd, dit wordt dus “peanuts” als hun volledige capaciteit op volle toeren zal draaien. Bovendien gaan ze ook voor een hoogwaardige kwaliteit door de strategische overnames en liggingen van de faciliteiten.

In deel 2 van het aurora cannabis rapport zal er iets dieper ingegaan worden op de nadelen en voordelen van Aurora cannabis en de ontleding van hun overnames. Alsook zullen we Aurora onderwerpen aan een technische analyse.

Mocht u interesse hebben om reeds dit aandeel bij een broker te volgen, klik dan hier voor meer informatie inzake het aanbod op de Canadese beurs en de transactiekosten.  Posts created 69

11 gedachten over “Aurora Cannabis: deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.